Alcoholonthouding: 7 goede redenen voor alcoholontgifting

Niet alleen in de vastentijd: steeds meer mensen verminderen hun alcoholgebruik tot nul! Wil je erbij horen? Geen alcohol: zo kun je het doen!

inhoud
 • Geen alcohol: lichter dan de bedoeling "gewoon een glas" ...
 • Geen alcohol - hier zijn 7 goede redenen!
 • Geen alcohol meer? Vind uw vervangingsritueel!

Dat weet u waarschijnlijk ook: na een nacht drinken, wordt u wakker met een neuriënde schedel, een slecht gevoel in de maag en een slecht humeur. Als dit scenario je steeds vaker overkomt of als je de vastentijd wilt gebruiken voor je persoonlijke schoonmaak, bijvoorbeeld

 • dan is het misschien tijd om de alcohol minstens één keer voor een tijdje af te zweren. We onthullen waarom en hoe u het kunt doen.

Marlene Mortler, Drug Envoy van de federale overheid, legt uit:

"We drinken tegenwoordig minder alcohol in Duitsland dan een paar jaar geleden."

 • "Terwijl er in 2000 10, 5 liter pure alcohol per inwoner was, werd in 2015 9, 6 liter verbruikt. Dit is een ontwikkeling waarop we moeten voortbouwen." Gezondheidszorg gaat zeker over "zorgeloze" gewoonteconsumptie Daarom beveel ik ten zeerste aan om minstens één keer per jaar je eigen alcoholgebruik op de proef te stellen. "

Geen alcohol: lichter dan de bedoeling "gewoon een glas" ...

... laten we eerlijk zijn: het blijft bijna nooit bij één glas wanneer we alcohol drinken. Laten we ons afvragen waarom dit zou kunnen zijn - is het gewoon het plezier van het moment en plezier in een sociale bijeenkomst - of is het, wat vaak de waarheid is, diepere emotionele problemen achter misschien onopgemerkte overconsumptie? Denken we dat ons verdriet of onze problemen zouden kunnen oplossen in wijn of bier? Alcohol kan het alleen maar erger maken, vooral in depressieve buien. Sterker nog, alles op nul zetten is soms makkelijker dan zeggen: gewoon een glas - en niets meer.

Geen alcohol - hier zijn 7 goede redenen!

Wil je je handen afhouden van alcohol, maar weet je niet echt hoe je jezelf moet motiveren? Hier zijn een paar geldige redenen om nuchter te blijven gedurende ten minste een tijdje:

 1. U hoeft later geen futiele gevoelloosheid te betreuren! Hoe meer alcohol je drinkt, hoe groter de kans dat je risico loopt of dingen doet waar je nooit aan zou denken als je nuchter bent. Wie heeft er in een alcoholische staat nog nooit met iemand geknoeid dat je eigenlijk helemaal niet aantrekkelijk vindt? Als u na natte avonden regelmatig spijt krijgt, moet u uw alcoholgebruik zeker beperken.
 2. U bespaart geld! Als u minder of niets drinkt, heeft u aan het eind van de maand een beter saldo - en u kunt het geld dat u bespaart op een andere manier beleggen.
 3. Je hebt meer energie ! Je lichaam zal dankbaar zijn als je het verslaat en zelden een bier, wijn of cocktailglas zoekt. Kattendagen trekken op de lange termijn op uw kracht en beïnvloeden uw prestaties op de werkplek. Als u nuchter blijft, kunt u meer doen in het dagelijks leven en kunt u uw sport versnellen.
 4. Je krijgt een verbeterd uiterlijk van de huid! Alcohol heeft een negatief effect op de huid en zorgt voor lelijke rimpels en donkere kringen. Teken nu een lijn en kijk dan vaker in de spiegel - je teint zal zichtbaar stralend zijn, dat beloof ik!
 5. Je krijgt een gezond zelfrespect! Naarmate men zichzelf in dronken toestand laat gaan, lijdt het vaak aan de eigen waardigheid. De kater achteraf zorgt ook voor een slechte stemming, die ook aan zelfrespect kan knagen. Degenen die er bewust voor kiezen om af te zien van alcohol, nemen de controle over hun leven - en kunnen bewust genieten van de voordelen.
 6. Je leert om bewust weer te genieten! De alcoholvrije fase hoeft niet eeuwig te duren, daarom kunt u na de onthouding uitkijken naar het eerste glas wijn of bier. Het belangrijkste is dat je dit daarna weer langzaam geniet - en in de toekomst zal het gewoon veel vaker achterlaten bij (d) een glas!
 7. Je hebt minder verlangens! Iedereen die veel drinkt, heeft de neiging om tegen het einde van de avond te stoppen bij de afhaalmaaltijd of de Döner-kebab - en om op de juiste manier calorieën te eten. Het lichaam wordt dan niet alleen geschaad door de overmatige consumptie van alcohol, maar ook door de vaak vette keuze van voedsel. Dus probeer jezelf bewuster te voeden - zonder versuft te zijn door alcohol.

Geen alcohol meer? Vind uw vervangingsritueel!

Onze tip: vind een gezond vervangend medicijn als een ritueel:

Laat je bijvoorbeeld elke dag verwennen met een warme kop cacao - het zal je humeur absoluut verbeteren!

(Samenwerking: cover media )