Anti-dieetdag (K) een snelle weg naar succes?

Vandaag is de internationale dag tegen diëten. Een dag van protest tegen de alomtegenwoordige afslankverwarring, die bewust gemaakt moet worden van de schadelijke gevolgen van ongezonde voeding.

Weg van de rage van het dieet!

22 jaar geleden lanceerde dieetbreker Mary Evans de International Anti-Diet Day. Hun idee en dat van hun volgers: een uitroepteken plaatsen tegen de afleidingswaan - en vooral vrouwen aanmoedigen om zichzelf te accepteren zoals ze zijn. De anti-dieetdag groeit ook onder experts. Omdat ze vermanen: ondanks of vanwege een enorm aanbod van diëten groeit het aantal overwogen in dit land. En er zijn steeds meer mensen met een eetstoornis. Tegenwoordig moet eraan worden herinnerd dat onredelijke en kortetermijndiëten niet tot blijvende en gezonde resultaten kunnen leiden. Bewustzijn van gebalanceerde voedingsconcepten en het belang van sport moet worden bevorderd.

Waarom diëten schadelijk kunnen zijn?

Veel diëten zijn te eenzijdig of beloven meer dan ze aankunnen. Bijzonder problematisch zijn diëten die in korte tijd veel kilo's kunnen tuimelen. Dit leidt meestal tot spierverlies, waardoor de basale metabolische snelheid wordt verlaagd en dit leidt tot het ongewenste jojo-effect. Omdat dan het metabolisme zich aanpast aan het onderaanbod van energie. Wanneer het lichaam weer normaal wordt, slaat het de extra energie op in de vorm van love handles. De oorzaak is meestal een overmatige vermindering van de verbruikte calorieën. Op de lange termijn dreigt een tekort aan belangrijke vitaminen en mineralen. "Vaak beginnen met een dieet is het begin van een vicieuze cirkel van constante tanende en afnemende, met als gevolg van toenemende obesitas, " zei Maria Sanchez, een niet-medische beoefenaar voor psychotherapie in Hamburg.

Gewicht is niet alles

Opmerkelijk: "Eén kilo spiermassa van het menselijk lichaam brandt 18 keer zoveel calorieën als een kilo vet", zegt personal trainer en sportwetenschapper Jörn Giersberg. Helaas wegen spieren meer dan vet. Als gevolg hiervan leggen goed opgeleide mensen meer gewicht op de schalen dan ongeoefend. Zelfs als ze slanker zijn en bijvoorbeeld een lagere middelomtrek hebben. Daarom moet je niet alleen letten op het gewicht, maar eerder vertrouwen op je eigen reflectie tijdens de fase van het gewichtsverlies - een te grote broek liegt niet!

Hoe herken ik een goed dieet?

Belangrijk zijn regelmatige en uitgebalanceerde maaltijden. Als begin van de dag zou je tijd moeten nemen voor een ontbijt. Koolhydraattechnologie kan voluit worden getekend. Als u wilt afvallen, moet u dit in de eerste helft van de dag innemen. 'S Avonds rijker aan eiwitten. Probeer niets te verbannen, kies uitgebalanceerd voedsel. Dit voorkomt ook onnodige frustratie. Luister naar je lichaam om geen honger te veel te eten. Het doel is een permanente verandering van dieet. Regelmatige sporten moeten voor dit doel in het leven worden geïntegreerd. Dus je stapt niet alleen af ​​of houdt je gewicht vast, maar is ook gebalanceerd en gelukkiger.

)