Denk dat Slanke hoofddoeken de eetlust verminderen

Wil je je snoepconsumptie verknoeien? Het is gemakkelijk: als je alleen heel intens nadenkt over de zoete zonden, kan hun eetlust afnemen.

Denk aan snoep en verliest uw eetlust voor het? Dat komt niet echt overeen met de ervaringen die ieder van ons zeker heeft gemaakt. Is niet de eetlust toegenomen in plaats van de persoon voor te stellen om te worden gegeten? De wetenschapper Joachim Vosgerau en zijn team van Carnegie Mellon University Pittsburgh konden dit weerleggen met hun studie.

Geen verlangen naar chocolade

De 51 vrijwilligers die aan de studie deelnamen, waren verdeeld in drie groepen:
- Onderwerpen uit groep één zouden zich kunnen voorstellen om 33 stukjes geld in een wasmachine te stoppen.
- De tweede groep kreeg de taak om zich voor te stellen dat ze 30 munten in de wasmachine stopten en vervolgens 3 chocolade aten.
- De deelnemers in groep drie zouden zich moeten voorstellen hoe ze 33 chocoladedammen eten.
De onderzoekers gaven de studiedeelnemers vervolgens een schaal vol met chocolade. Deelnemers moeten vrij zijn om toegang te krijgen. Interessant is dat degenen die al mentaal 33 chocola-bonen aten, minder aten dan die van de andere twee groepen. Hetzelfde wat de onderzoekers probeerden met kaasblokjes. En zelfs daar bereikten de mensen die al 33 kaasblokjes in hun verbeelding hadden gegeten, veel minder.
Dus is effectief "fantasy food n"
Degenen die hun eetlust op deze manier willen beperken, moeten intensief omgaan met het voedsel dat geserveerd moet worden. En stel je je bijvoorbeeld voor hoe je ze naar de mond kunt leiden en kauwen. Dan zou de eetlust moeten verminderen. De onderzoekers hopen nu dat deze methode kan worden toegepast op een vermindering van het verlangen naar ongezond voedsel of zelfs drugs.

FIT TIP: snel afvallen!

U wilt uw figuur in vorm krijgen, maar heeft weinig tijd en u weet ook dat conventionele crashdiëten meer pijn doen? Lees dan ons artikel over het 24-uurs dieet: snel afvallen. Het nieuwe dieet is gezond, wetenschappelijk bewezen en gaat zelfs het gevreesde jojo-effect tegen! Probeer het gewoon zelf uit. Ons onderwerp verloor in één dag in totaal 2, 1 kilo en was enthousiast!