Afslankproducten Afslankproducten uit het buitenland zijn levensbedreigend

Afslankproducten uit het buitenland - met name bij het online bestellen - kunnen levensbedreigend zijn. De schuldige is sibutramine.

Afvallen wordt gemakkelijk gemaakt - dat belooft op zijn minst veel dieetpillen van internet en vooral afslankproducten uit het buitenland. Beoordelingen werden gemaakt van zogenaamd plantaardige, afslankcapsules uit China en Indonesië. Het Regierungspräsidium Darmstadt vond daarin het sibutramine op recept. "Volgens studies heeft Subutramin een significant verhoogd risico op een hartaanval, vooral voor cardiovasculaire patiënten, een Amerikaanse studie vermeldde 34 sterfgevallen door het middel", zei de Regionale Raad Darmstadt. Tot overmaat van ramp wordt sibutramine op recept zelfs niet als ingrediënt op de verpakking vermeld.
"Import van afslankmiddelen strafbaar "
Zelfs met websites die 'binnenlands' lijken, weet je het niet zeker. Omdat, volgens de onderzoekers, ten laatste na de bestelling, veel aanbieders niet-Europees bleken te zijn. "Gewetenloze zakenmensen brengen hun gezondheid in gevaar door vermeend onschadelijke afslankproducten met gevaarlijke actieve ingrediënten te maken, " waarschuwt de Darmstadt-gouverneur Johannes Baron. Niet alleen wordt de gezondheid bedreigd door afslankproducten uit het buitenland, maar de invoer van geneesmiddelen buiten de EU is ook een strafbaar feit, aldus Baron.