Voedingsrapport 2017 Fast Food uit de vriezer

De Duitsers nemen in toenemende mate hun toevlucht tot de vriezer in plaats van het fruit- en groentenrek. Vooral onder de 30-jarigen komt er steeds meer bevroren voedsel op de plaat.

Zonder veel moeite en snel moet de bereiding van voedsel - dat is tenminste het idee van 55 procent van de Duitsers. Het "Voedingsrapport 2017" van het Federale Bureau voor Voedsel en Landbouw toont aan dat bevroren voedsel steeds meer ruimte opneemt op Duitse borden. Vooral jonge mannen (73 procent) en vrouwen (63 procent) onder de 30 jaar kiezen vaak voor de gevarieerde keuze in de vriezer. De statistieken van de dti-verkoop van het jaar bevestigen de resultaten van het voedingsrapport. in 2015 werd gemiddeld slechts "43, 6 kilogram bevroren voedsel geconsumeerd, waarvan de verwerkte maaltijd het grootste aandeel vertegenwoordigde bij 17, 6 procent, op de hielen gevolgd door diepvriespizza (16, 5 procent) en diepgevroren aardappelproducten (15, 3%) Percentage) of TK-vis (11, 9 procent).

snel en gemakkelijk

De redenen voor het kopen van diepvriespizza & co. Zijn veelvoudig, met de lange houdbaarheid van onder de 30 jaar als belangrijkste verkoopargument (80 procent).

Eenvoudige opslag en snelle voorbereiding maken ook de gezonde bedoelingen van Duitsers vergeten.

In het geval van de favoriete koude voeding in de jonge groep (jonger dan 30 jaar), onderscheidt TK-Pizza zich als de favoriet (77, 6 procent), terwijl meer dan 77 procent van de kandidaten ouder dan 30 de diepvriesgroenten voor het eerst gebruiken. Ook populair: diepgevroren vis, die wordt gekocht door 65 procent van de 30-plussers en 57 procent van de jongere consumenten. Met 38 procent is TK fruit ook een populair product in de jonge groep. Over het algemeen hebben gezinnen vaker toegang tot individuele componenten uit de vriezer, terwijl werkende mensen de kant-en-klare maaltijd selecteren.

Bevroren goederen zijn niet altijd slecht

Degenen die bevroren groene groenten zoals broccoli of spinazie kopen, krijgen de geleverde vitamines, omdat het invriezen van vers geoogste goederen de waardevolle ingrediënten behoudt. De dingen zijn echter anders met bereide gerechten zoals pizza, instant noedels en dergelijke, die vaak grote hoeveelheden ongezonde vetten en additieven verbergen.

Snel, gemakkelijk, nog vers

Bevroren voedsel wint steeds meer liefhebbers en gezondheid speelt een ondergeschikte rol in de greep op de borst. Voor al diegenen die de voedselzonden van de vriezer ondanks weinig tijd willen minimaliseren, zijn hier enkele snelle maar frisse en gezonde recepten.

Overigens: een keukenlepel in de keuken slingeren is genoeg om de volgende dagen goed te maken. Stoofpot, chili of zelfs pastasauzen kunnen in porties worden ingevroren en moeten na een lange dag worden opgewarmd.