Voer jezelf! Deze voedingsmiddelen maken muckis

Als je spieren wilt, moet je aan sport doen. Dat klopt - maar het gaat ook over het dieet! We onthullen welke voedingsmiddelen helpen om spieren op te bouwen.

Niet alleen de juiste training is belangrijk voor het opbouwen van spieren, maar je moet ook aandacht besteden aan je dieet als je jeuk wilt krijgen. Maar welke voedingsmiddelen maken je sterk? Lees hier wat er op je bord zou moeten landen.

eieren

Dit voedsel is bijna vanzelfsprekend als het gaat om de vorming van spiermassa, omdat het lichaam veel eiwitten nodig heeft! Vet en koolhydraten worden door ons systeem opgeslagen, maar we moeten altijd eiwit aan ons lichaam leveren om gezond te blijven. Dus geniet regelmatig van een hard gekookt ei, omelet, gebakken of roerei.

cacao

Cacao, samen met magere melk, kan helpen bij spierherstel na een training (door hem VOORAF te drinken). Maar waarom? Cacao is rijk aan eiwitten en koolhydraten en biedt de voedingsstoffen die uw spieren nodig hebben om zich te herstellen. Maar omdat er ook veel calorieën in deze heerlijke melkdrank zitten, moet je dit niet overdrijven met het verbruik.

zoete aardappelen

In Duitsland is dit type aardappel niet erg populair, vooral atleten moeten hun toevlucht nemen tot de meestal oranje knol. Het bevat veel koper, kalium en magnesium, die allemaal zorgen voor gezonde spieren. Vooral magnesium voorkomt onaangename spierkrampen.

tonijn

Hier kun je (duurzaam vissen, natuurlijk) alleen zeggen: inslaan! Omdat deze vis een hoog eiwitgehalte heeft (ongeveer 21 gram per 100 gram). Het eiwit in de tonijn heeft weer een hoge biologische waarde van 92, wat betekent dat het bijna volledig door het lichaam in spiermassa wordt omgezet.

pistaches

Deze steenvruchten (die vaak voor noten worden aangezien) kunnen wat calorieën bevatten maar zijn nog steeds goed als gezonde snack. Waarom? In 100 g zet men aan de ene kant ongeveer 20 g eiwit aan, ook is hun kaliumgehalte 1020 mg. Kalium zorgt ervoor dat je muckis langer meegaat tijdens het sporten!

Harz kaas

Niet iedereen houdt van de sterke smaak van deze zure kaas gemaakt van magere kwark, maar wie het lekker vindt, moet het vaker eten. Terwijl andere kazen vaak vol vet en calorieën zijn, heeft de Harz weinig energie en kan deze regelmatig worden gebruikt. Eiwitten zijn in grote hoeveelheden in deze kaas te vinden: ongelooflijk 30 per 100 g! Dit is vooral gunstig voor spieropbouw.

broccoli

Deze groene groente is een waardevolle bron van kalium (350 mg per 100 g), die - zoals eerder vermeld - de spieren ten goede komt. Bovendien is er veel vitamine C in de broccoli (115 mg per 100 g). Dit helpt om vrije radicalen in het lichaam die schadelijk zijn voor de spieren te elimineren.

quinoa

Deze graansoortige zaden (ook wel Incarijst of Andesgierst genoemd) zijn geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen met glutenintolerantie. Quinoa is goed voor je spieren, omdat dit graan hoogwaardige plantaardige eiwitten oplevert en ook veel magnesium en het aminozuur lysine bevat. Dit laatste is een essentiële bouwsteen van je spieren.