Gevaarlijke hamburgermondvloed na fastfoodplezier

Steeds meer mensen in Azië lijden onder de gevolgen van een bezoek aan een fastfoodrestaurant. Maar niet omdat het voedsel niet aan hen wordt gegeven - maar vanwege kaakproblemen.

De menselijke mond is ontworpen om ongeveer 4 centimeter te worden geopend tijdens het eten. Sommige hamburgers zijn tot 8 cm hoog, tenminste in Taiwan. Steeds meer mensen klagen nu over pijn in hun kaken en moeite met het openen van hun mond. Dit was het resultaat van een onderzoek door de National Yang-Ming University. In Azië zijn westerse fastfoodrestaurants erg populair. Tandartsen pleiten er al voor dat de gigantische hamburgers uit de menukaarten van de burgerwinkels worden verwijderd.

Voedingswaarden slechter dan kaakproblemen

Maar de grote gevolgen van veranderende eetgewoonten in Aziatische landen moeten nog komen: als de bevolking in plaats van de eersteklas, lichte en gezonde lokale keuken steeds meer zijn toevlucht zal nemen tot burgers, chips en co., Zijn de gevolgen voor de temporomandibulaire gewrichten zeker de minste. Obesitas, diabetes en andere klassieke welvaartsziekten vormen het echte probleem. Dit geldt vooral voor de steden. Experts waarschuwen daarom tegen het veranderen van de eetgewoonten.