Om samen met partnerhulp gewicht te verliezen!

Wil je een paar pond afslanken in het nieuwe jaar? Goed voor je - misschien minder goed voor je relatie. Samen afvallen kan een oplossing zijn.

Wie er eindelijk in is geslaagd om de onbeminde kilo's kwijt te raken, kan terecht trots op zichzelf zijn. Hij moet er echter ook rekening mee houden dat het eigen partnerschap een behoorlijke last kan zijn. Waarom? In een kleine studie onderzochten onderzoekers van de North Carolina State University en de University of Texas 21 paren, waarbij elke partner binnen twee jaar 15 kilo en meer verloor. Waar het op neerkwam, was dat de relatie-gerelateerde voordelen groter waren dan de positieve gevolgen: de partners kwamen emotioneel en fysiek dichterbij. Ze hebben ook veel gesproken over voeding, fitness en een gezonde levensstijl.

Afvallen samen - wat dacht je ervan?

In sommige gevallen, deze nieuwe aanpak, maar ook omgezet in het tegenovergestelde. Sommige frisse slaven begonnen hun partner te bekeren - wat hem soms irriteerde. Anderen voelden zich bedreigd door de takedown-gevolgen van de partner en vielen vervolgens nog sterker aan - gezond eten was opeens een persoonlijk vijandelijk imago. Natuurlijk, het opgeven van je eigen gewichtsverlies bijlagen vanwege de gevoeligheden van de betere helft kan niet het punt zijn. Er moet een oplossing worden gevonden die aan beide zijden voldoet en zorgt voor gemoedsrust.

Weiger samen als een relatieproject

De onderzoekers raden daarom aan rekening te houden met de gevolgen die hun eigen gewichtsverlies op de partner kan hebben. Dus je kunt de meeste struikelblokken uit de weg ruimen. Misschien is de gemakkelijkste optie om af te vallen - ervan uitgaande dat beide partners het ene of de andere kilo niet kunnen verliezen. Positief neveneffect van het gemeenschappelijke doel: als een van de partners er niet in slaagt de binnenste varkenshonden te overwinnen of verleid wordt door chocolade, pizza, chips en co. Er is altijd iemand daar die kan ingrijpen als een correctie en dus de drijfveer kan zijn. Dit verbindt en versterkt het gemeenschapsgevoel. Maar pas op: vergelijkende tekeningen kunnen het project vertragen, dus beide moeten zichzelf eraan blijven herinneren dat elke verloren gram een ​​kleine overwinning is - ongeacht de dalingen van elke partner.