Kurkuma 10 Tips: dit kan de superwortel zijn

Kurkuma, ook wel kurkuma genoemd, wordt geprezen om zijn helende eigenschappen, het is het beste om het dagelijks te nemen. 10 ideeën om het vers te gebruiken.

Kurkuma, ook bekend als kurkuma, is dankzij het actieve ingrediënt curcumin een van de belangrijkste helende kruiden ooit. De meesters van de kunst van het helen en leven van de Ayurveda hebben dit al vele eeuwen geweten, maar ook in het normale leven is het rondgekomen. De gezonde wortel kan in poedervorm worden gekocht, het is ook opgenomen in de populaire curry-mix. Steeds vaker kun je in dit land ook verse kurkuma kopen. De knol lijkt op gember. Maar hoe kun je kurkuma op vele manieren gebruiken, zodat je elke dag van dit wonder kunt genieten?

1. Kurkuma in smoothies

Met een rasp kun je wat kurkuma in je smoothies raspen. Als je een krachtige blender hebt, kun je een stuk kurkuma gebruiken met de andere ingrediënten en alles hakken en mengen.

2. Kurkuma in soepen

Raspel kurkuma in je soepen of maak een fijne detox-soep met wortels, gember en kurkuma. Als je de tijd mist en je reikt naar een ingeblikte soep, kun je hem upgraden door de geraspte kurkuma en een handvol spinazieblaadjes toe te voegen.

3. Kurkuma in currygerechten

Houd je van Indiase curries? Vergeet dan niet om extra kurkuma extra toe te voegen. En probeer een beetje: hoe zit het met kurkuma in pastasaus of groentestoofpot?

4. Kurkuma in de salade

Geef verse kurkuma-snippers over je salade. Visueel zijn ze vooral goed met verse wortelsalade, maar je kunt ze overal in termen van smaak gebruiken.

5. koolsalade met kurkuma

De verse koolsalade is een populair bijgerecht. Als je hem nog gezonder wilt maken, sla dan de mayonaise over en meng yoghurt en appelciderazijn tot een dressing om het af te maken met wat kurkuma.

6. Kurkuma en eieren

Ben je dol op roerei als ontbijt? Wrijf dan wat kurkuma er overheen terwijl je het klaarmaakt. Leuk neveneffect: de eieren zijn nog een beetje geel!

7. Kurkuma voor pasta en rijst

Het toevoegen van kurkuma aan het kookwater van pasta, rijst of zelfs quinoa of andere granen maakt u niet alleen een beetje geler, maar ook gezonder. De risotto doet het ook goed!

8. Medicinale honing met kurkuma

Een ontstekingsremmende honing, waarvan u bijvoorbeeld kunt genieten bij keelpijn, roer met kurkuma, peper en gember. Zo voorbereid, je kunt het ook gebruiken om thee en yoghurt te zoeten.

9. Kurkuma in dranken

Wat dacht je van een heerlijke chai latte met kurkuma? En niemand kan je verbieden wat kurkuma in je melkschuim voor de koffie te raspen.

10. Gouden boter dankzij kurkuma

Meng zachte boter met kurkuma en laat het uitharden als een blok of gegoten in kleine mallen. Wie zou de gouden boter kunnen weerstaan?

Praktische tips voor het koken met kurkuma

Kurkuma - de naam is programma. Omdat als je schil (optioneel - was voldoende), in plakjes snijdt of wrijft, hij altijd alles kleurt dat in zijn nabijheid komt, intens geel. Trek daarom keukenhandschoenen aan voordat je naar buiten gaat en reserveer eventueel je eigen bord, mes en een rasp, die alleen voor de kurkuma zijn. Zodat het actieve bestanddeel curcumine, dat kurkuma zo waardevol maakt, optimaal door het lichaam kan worden gebruikt, moet u tegelijkertijd vers gemalen zwarte peper en een gezonde olie zoals olijfolie of kokosolie gebruiken.