Het verlaten van Healthy Ice Lolly was gisteren!

Gezond ijs? Klinkt als een tegenstrijdigheid op zichzelf, maar het hoeft niet zo te zijn. We laten zien dat plezier en gezonde voeding hand in hand kunnen gaan!

De zomer loopt ten einde, maar de trek naar zoetigheid verdwijnt nooit. Als tussen de kleine hongerverslagen vaak het ijs in het koelvak wordt gelokt, dan grijp je snel naar de caloriebom. Met onze ijsrecepten kunt u dit voorkomen - en een gezond alternatief creëren voor traditioneel chocolade- of vanille-ijs. Verkrijg de juiste ijsmallen en ga aan de slag!

avocado ice

Avocado smaakt niet alleen goed, het doet ook je lichaam goed! De vitaminen in de vrucht versterken de afweer van het lichaam, terwijl de onverzadigde vetzuren de spijsvertering en het lagere cholesterolgehalte ondersteunen. De stoffen leucine en isoleucine hebben ook een stemmingsverbeterend effect.
Voor vier avocado-ijslolly's, meng een rijpe, in blokjes gesneden avocado met 120 gr Griekse yoghurt en 120 ml amandelmelk en 2 eetlepels water. Voeg vervolgens een eetlepel vanille-extract en twee eetlepels honing toe aan het mengsel om zoetheid aan het geheel toe te voegen. Giet vervolgens het mengsel in de vormen en laat ze een nacht in de vriezer bevriezen.

Aardbeienijs met spinazie

Een ongewone combinatie, maar echt heerlijk! Hoewel de rode vruchten rijk zijn aan vitamine C en de perfecte afslankproducten blijken te zijn met slechts enkele calorieën, bevatten de heerlijke groene groenten bètacaroteen, waarvan wordt gezegd dat het kanker helpt voorkomen en het immuunsysteem versterkt en goed is voor uw gezichtsvermogen.
Voor vier ijslollies worden 80gr kleine gesneden aardbeien, 15gr rauwe spinazie en - afhankelijk van je voorkeur - 60gr gesneden ananas, mango of bananen samen met 60 gram natuurlijke yoghurt, een snufje kaneel en een beetje vanille-extract toegevoegd aan de blender - je kunt het geheel verzoeten tot twee eetlepels honing of ahornsiroop. Giet opnieuw het mengsel in de vormen en laat het enkele uren in de vriezer stollen.

Melon schudden

Meloenen zijn niet vergeefs als populaire dieetvruchten - ze hebben een hoog watergehalte en bevatten nauwelijks calorieën. Bovendien werken ze urinedrijvend en reinigen ze de nieren. Ze bevatten ook veel voedingsstoffen. Naast vitamine C en bèta-caroteen, mineralen zoals calcium en kalium, die belangrijk zijn voor spieren en botten.
Voor een ijsje met een groot streeppatroon, ga je als volgt te werk: 120 gram gesneden meloenmeloen wordt geplet met een eetlepel limoensap en een theelepel honing in een blender. De helft van dit mengsel wordt gebruikt om een ​​kwart van de vier ijslollyvormen te vullen en ze te bevriezen. Van 120gr gedroogde honingdauwmeloen, een eetlepel limoensap en een theelepel honing, maak je een tweede mengsel in de blender en vul je ze - opnieuw tot een kwartier - op de bevroren meloenmeloenmeloen. Het hele ding terug in de vriezer. Met de rest van het meloen meloen mengsel vul je de voorlaatste kwartier voor - nadat dit ook is bevroren - volgt de laatste laag honingdauw meloen. Na vier uur in de vriezer kan eindelijk de ijslolly worden genuttigd!

Kokosnoot en ananas ijs

Kokosnoot is goed voor het metabolisme en ananas biedt waardevolle voedingsstoffen zoals calcium, kalium, magnesium en ijzer. Het gele fruit verhoogt ook de serotoninespiegel. Voor vier ijslollies, vermaal je 120gr verse ananasblokjes met 100gr kokosnootstukjes, 80 ml melk en 50gr suiker in de blender en vul je ze vervolgens in de mallen. Deze komen vier uur in de vriezer voordat ze kunnen worden gegeten. Geniet van je maaltijd!