Gezonde drankjes Mocktails in plaats van cocktails

Je kunt ook plezier hebben zonder alcohol - en met mocktails hoef je het niet eens te doen zonder het plezier! We hebben enkele heerlijke Mocktail-recepten klaarliggen.

Terwijl je vroeger op feesten met een non-alcoholisch drankje in de hand nog steeds buiten de lijntjes danste, is het nu bijna een goed ding om de niet-drinkers een breed scala aan heerlijke drankjes aan te bieden. Vooral populair: de Mocktail. Deze non-alcoholische delicatesse is afgeleid van de Engelse cocktail, hier is de 'mock' voor 'imitatie'.

Misschien wordt de Mocktail nagebootst, maar dat betekent niet dat hij de traditionele cocktail niet bij kan houden.

Het bedwelmende effect ontbreekt, maar het gehemelte is blij! Als neveneffect bespaar je ook je gezondheid en je figuur - alcohol draagt ​​altijd een deel extra calorieën, terwijl de verse ingrediënten in de Mocktail vitamines leveren. En je hoeft niet voorbereid te zijn op een kater. Hier zijn enkele heerlijke recepten voor non-alcoholisch plezier ...

Agua fresca met komkommer en limoen

Komkommers hebben een enigszins saai beeld, dat vitamine K, B en C bevat, evenals koper, kalium en mangaan. Ze werken tegen stress en ontstekingen, zitten vol met antioxidanten en verfraaien de huid. Limoenen hebben ook een antioxidanteffect en bevorderen de spijsvertering, wat bijvoorbeeld geen vergissing is na een uitgebreide maaltijd.

Ingrediënten voor vier drankjes:
4 kopjes geschilde en gehakte komkommers
2 kopjes water
2-4 limoenen (afhankelijk van hoeveel je lekker vindt), uitgeperst
2-4 eetlepels agave siroop (zoet naar smaak)


Meng goed in een blender of keukenmachine, giet het vervolgens door een zeef en serveer op ijs. Als deco zijn dunne plakjes komkommer en limoen geschikt.

Strawberry Basil spatten

Verse aardbeien uit de regio zijn iets heerlijks en je moet van de gelegenheid gebruik maken om er zo vaak mogelijk van te genieten omdat ze ontstekingen bestrijden en veel andere gezondheidsvoordelen hebben. Basilicum is antibacterieel en ook tegen ontstekingen, dus beide zijn een geweldig team.

ingrediënten:

  • 2 kopjes aardbeien, in vieren, plus een paar voor decoratie
  • ¼ kopje basilicumblaadjes en een paar takken voor decoratie
  • ½ kopje rietsuiker
  • 2 limoenen, geperst, plus 1 limoen in dunne plakjes gesneden
  • mineraalwater
  • ijs


Doe aardbeien en basilicum in een kruik en strooi er de suiker over. Vermaal dan voorzichtig de vruchten en bladeren zodat de aroma's zich vermengen, maar niet zozeer dat alles een brij wordt. Voeg het limoensap toe en roer het mengsel voorzichtig en laat het een paar minuten trekken. Doe een paar ijsblokjes in elke pot, voeg het aardbeienmengsel toe met een lepel en giet op mineraalwater. Versier met plakjes aardbei en limoen en een basilicumtak.

Met drankjes als deze kun je ten volle genieten van de zomer en toch veilig in de auto of op je fiets stappen. En trouwens, ze zijn ook veel figuurvriendelijker dan alcoholische cocktails - die willen afvallen, gezond eten en drinken en toch de smaak niet willen opgeven, zullen dol zijn op mocktails!

Mojito Mocktail

Verpletter twee stengels munt, een tot twee bar lepels witte rietsuiker en 2 cl limoensap in een glas en voeg genoeg ijsblokjes toe. Vul frisdrank en garneer de niet-alcoholische mojito met een beetje extra munt. De cultdrank is klaar - gegarandeerd de volgende ochtend zonder hoofdpijn!

Caipirinha Mocktail

Allereerst snijd je een limoen en doe je een of twee stukjes in een glas - deze worden dan geplet. Voeg vervolgens een of twee staaflepels witte rietsuiker toe, evenals gemalen ijs en 2 cl Lime Juice Cordial. Aan het eind vul je het glas met ginger ale. Nou snap het!

Virgin colada mocktail

Pak je cocktailmenger en vul hem met 2 cl kokosstroop, 2 cl room en 16 cl ananassap en ijs, schud dan alles krachtig. Doe de mocktail in een cocktailglas en versier deze met een ananasschijfje en / of cocktailkersen. De rand en de drank kunnen worden gegarneerd met geraspte kokosnoot.

Moskou Mule-Mocktail

Doe 11 cl gemberlimonade, drie eetlepels vers limoensap en drie eetlepels frisdrank in een pot driekwart vol met crushed ijs. Meng de ingrediënten goed en serveer de mocktail gegarneerd met plakjes limoen. Voor het welzijn!

Lavender Mocktail

Vaak iets nieuws: er zijn 6 cl vers citroensap, anderhalve eetlepel lavendel siroop en een scheutje grenadine samen met ijs in een shaker, die dan grondig wordt geschud. De vloeistof is nu gevuld met een zeef in een glas, zodat er geen grote ijsblokjes in glijden. Voor het serveren kun je de mocktail versieren met een lavendeltak. Als je de lavendelstroop zelf wilt maken, kun je het op deze manier doen: verwarm in een pan 11 cl water, 65 g suiker en een eetlepel gedroogde lavendel tot alles gaar is. Laat de vloeistof afkoelen en giet het vervolgens af - aan het eind mag er geen vaste lavendel overblijven.