Gezonde dieetcampagne 5 keer per dag werkt niet in Duitsland

De Duitsers slagen er niet in genoeg fruit en groenten te eten. Slechts een op de elf eet voorbeeldig. Dit was het resultaat van een recente voedingsstudie met meer dan 5000 Europeanen.

De Duitsers slagen er niet in genoeg fruit en groenten te eten. Dit was het resultaat van een recente voedingsstudie door Research Now in opdracht van Herbalife in Europa. Slechts een op de elf eet op een voorbeeldige manier en houdt zich aan de richtlijnen van de WHO (World Health Organization) en de DGE (German Nutrition Society). Deze raden aan om dagelijks vijf porties fruit en groenten te eten om de vereiste vitaminebehoeften te dekken en om de optimale toevoer van beschermende stoffen te garanderen. Bijna 20 procent van de Duitsers die niet eens de fruitmand of de groentekist pakken, is schokkend. De helft van hen eet immers dagelijks tot drie keer per week voldoende fruit en groenten.

Landvergelijking: Nederland staat op # 1

Het beste resultaat van de Nederlandse studie in dit onderzoek. Een op de zeven (14, 7 procent) feeds dagelijks volgens de aanbevelingen van de experts en 56 procent beheert hun groente- en fruitpillen vier tot zes keer per week. Onverwacht landen de Spanjaarden op de achterbank. Er zijn zelfs meer dan 20 procent van die nooit naar heerlijk fruit hunkeren. Maar de belangrijkste redenen voor de lage consumptie van groenten en fruit, de landen zijn zeer vergelijkbaar: 41 procent van alle respondenten noemde het gebrek aan tijd, wat gecompliceerd door hun levensstijl en het werk van een gezonder dieet.