Voedselduel: welk eten is gezonder?

Het eerste grote voedselduel voor gezond eten: True Fitness Blog vergelijkt acht "koppels" die vaak op onze tafel landen - u zult versteld staan ​​van de resultaten!

Wat zijn eigenlijk gezonde voedingsmiddelen: pasta of aardappelen? En is koffie echt slechter dan thee? Keer op keer veroorzaken dergelijke vragen over gezond voedsel velen van ons tot machteloosheid.

Wat moet men eten omwille van de gezondheid? Stop het vraagteken: we hebben 8 x typische voedingsmiddelen vergeleken met de voeding van de Duitsers en verduidelijkt met experts, die meer beschermende voedingsstoffen en minder calorieën bevatten. Alles wat u op de volgende pagina's zult vinden.

Dieet: wed op de winnaar!

In sommige combinaties was de overwinning karig, waarbij: dit gaat niet over het verbannen van iets heerlijks voor altijd. Als echter de winnaars van dit voedselduel in de toekomst vaker landen dan de verliezers op het bord, dan doe je zeker iets goeds! En: een gezond dieet moet niet alleen gezond voedsel bieden, maar ook variëteit en variëteit aan smaken bieden.
Onze eerste dekking:

Vlees of vis - wat is gezonder?


Vlees : 82 procent van de Duitsers zegt tegenwoordig: vlees is een voedingsmiddel dat staat voor een gezond voedingspatroon. Je hebt gelijk, het hangt af van de hoeveelheid, het soort vlees en de kwaliteit. De optimale dosis is: tweemaal per week, licht vlees, bij voorkeur in biologische kwaliteit. Voedingsexpert Gisela Olias van het Duitse Instituut voor Voedingonderzoek in Potsdam: "Hoewel mager vlees een even goede eiwitbron is als vis, heeft het Epic-onderzoek aangetoond dat een hoge inname van rood vlees geassocieerd is met een verhoogd risico op darmkanker. Bij fel vlees, zoals kip of kalkoen, is het risico op kanker niet verhoogd! "Omdat vis maar meer goed te bieden heeft verliezen Roast & Co. het duel.
Vis: geef je vandaag de voorkeur aan een visfilet met salade of een biefstuk? Als het gaat om gezond voedsel, zou het de visfilet moeten zijn - omdat het niet alleen hoogwaardige eiwitten en ijzer bevat, maar ook de cel- en hartbeschermende omega-3-vetzuren en het deficiëntie-sporenelement jodium. Regelmatige visconsumptie verlaagt het risico op colorectale kanker en heeft een positief effect op het cardiovasculaire systeem, volgens de Epic-studie. "Iedereen die wil beslissen of hij twee keer per week vis of vlees eet, moet vis kiezen (vooral zeevis), omdat hij gezonder is, " zegt deskundige Olias. Heel belangrijk: koop alleen vis van goede kwaliteit uit de visserij.
Hier is een heerlijk recept: zalm op groenten
Op de volgende pagina : gezonde voeding - liever kaas of worst?