Healthy Food The Food Trends 2012

Van recepten winkelen tot urban tuinieren tot vers en zelfgemaakt - het motto is "Fast Good in plaats van Fast Food". We tonen de lekkerste trends in de foodsector voor 2012.

Photo Gallery

New Fusion is een van de toptrends in gezond eten. "Dit verwijst naar een nieuwe, liefdevolle manier om met groenten om te gaan", zegt Hanni Rützler, 49, expert op het gebied van voedingstrends bij het Zukunftsinstitut in Kelkheim en Wenen: "Groente was lange tijd slechts een bijgerecht, nu krijgt het een nieuwe waardering." Net als de salade, wat de afgelopen jaren het hoofdgerecht is geworden. Een model voor de nieuwe trend zijn de Aziaten met hun wok en roerbakgerechten. Ze zullen ook de fastfoodindustrie aanwakkeren. "Zelfs als dingen snel moeten worden gedaan, hebben we hoge normen", zegt Rützler. Dus laten we uitkijken naar gezonde "fast goods" (een voorbeeld van een pionier).
Weg van "snel, ongeacht hoe" en naar bewuste consumptie
Bovendien komt er een nieuw type consumptie tot stand: de flexitariërs. Dit zijn jonge, goed opgeleide en ruimdenkende mensen die geen vlees willen opgeven, maar bewuster willen consumeren. Neem bijvoorbeeld het voorbeeld van de McCartney-campagne van de vleesvrije maandag in Engeland (www.meatfreemondays.com). Er is veel vraag naar kwaliteit en idealiter een verhaal: "De consument wil meer weten over de herkomst van de dieren en de verwerking. Vergelijkbaar met een goede wijn ", zegt Rützler. De reeds bestaande trend "producten uit de regio" vindt zijn hoogtepunt: nu komt de zelfontplooiing!
De heetste voedingstrends op het gebied van gezonde voeding worden getoond in onze fotogalerij.