Gezonde biefstuk-bijgerechten Low Carb-traktaties voor het genot van vlees

Als u op zoek bent naar gezonde en koolhydraatarme biefstukgerechten, maar niet het traditionele saladeboeket wilt, vindt u hier heerlijke suggesties.

Hoewel het vlees de hoofdrol speelt op een bord met een goede steak, vervolmaken de gerechten aan de rechterkant het niet. Typische bijgerechten in Duitstalige landen zijn meestal niet erg figuurvriendelijk: friet, pasta, dumplings en aardappelen zijn echte koolhydraatbommen die het project overnemen Permanent stoppen. Er zijn ook veel gezonde biefstuksupplementen die aanzienlijk minder koolhydraten bevatten.

Groene bonen

Groene bonen hebben ongeveer 4, 5 gram per 100 gram koolhydraten, de rest is vezels. Dit maakt ze de perfecte en, bovendien, gezonde biefstuk bijgerecht. Rooster de biefstuk mooi bruin in een pan en kruid deze met sterke kruiden. Voeg de voorgebakken sperziebonen toe. Leg alles samen op een bord en garneer de biefstuk met een stuk kruidenboter. Klaar!

Gezonde biefstuk bijgerechten: knapperige ovengroenten

In plaats van gebakken aardappelen, kunt u ook genieten van biefstuk met knapperige groenten in de oven. Dat scheelt veel calorieën en is net zo lekker.

Voeg courgettes, aubergines, paprika's en knoflook toe en breng op smaak in een kommetje met olijfolie, tijm, rozemarijn en chili.

Laat de groenten 20 minuten in de marinade van olie en kruiden liggen. Verspreid het op een bakplaat, kruid het met zout en peper en bak het 20 minuten in de oven.

zucchini spaghetti

Hoewel pasta misschien niet het meest voorkomende biefstuk bijgerecht is, zijn er nog steeds veel fijnproevers die van deze combinatie houden. Als je op je figuur let en toch de spaghetti niet wilt missen, probeer dan de courgette-spaghettitruc. Schil de schil van de courgette en pel deze. Als resultaat worden noedelvormige strepen gevormd, die doen denken aan spaghetti of fettuccine. Bovendien is de courgette uitstekend om sauzen te absorberen en is het dus een geschikt bijgerecht met weinig koolhydraten. Als je ook van rauwe courgette houdt, hoef je het niet eens te koken om de groentespaghetti te eten. Ze moeten echter in de pot in de saus worden gedaan om ze warm te houden.

Gevulde Portobello-champignons als gezonde biefstuk bijgerechten

Voor de fijnproevers onder jullie zijn gevulde Portobello-paddenstoelen het perfecte steak-bijgerecht. Deze worden eerst schoongemaakt en de stijlen worden verbroken. Bak ze dan aan beide kanten kort in een pan en leg ze met de open plek in een ovenschaal. Doe nu wat knoflook in een pan en bak kort in gewassen bladspinazie. Voeg een scheutje Marsala toe en laat dit koken met de spinazie, zout en peper. De spinazie wordt vervolgens in de Portobello-champignons gevuld, besprenkeld met Roquefort-kaas en gedurende tien minuten in de oven gebakken.

Biefstuk bijgerecht bloemkool, koolrabi en selderij

Bloemkool, knol knollen en koolrabi zijn geweldige vervangers voor aardappelen, friet en co. De groenten zijn niet overdreven gearomatiseerd en zijn daarom de belichaming van een geschikt en gezond biefstuk bijgerecht. De geselecteerde groenten worden in stukjes gesneden, zacht gekookt en gepureerd met bijvoorbeeld roomkaas. Je hebt al een geweldig bijgerecht voor de biefstuk. Als je de voorkeur geeft aan een stevigere textuur, kun je ook de groenten stampen in plaats van ze pureren.

Omeletnoedels als biefstukbijgerechten

Als je iets meer vulling wilt dan groenten als bijgerecht, maar toch gezond wilt eten, dan moet je een portie eiernoedels krijgen. Bak gewoon een omelet in een pan, breng op smaak met zout, peper en kurkuma om het eindresultaat een mooie gele en noedel te maken en in dunne reepjes te snijden. Deze worden nu geserveerd met je steak.