Gezonde snack, appels populairder dan chocolade

De Duitse schat voor tussendoor: fruit. De meeste mensen geven de voorkeur aan een gezonde snack in plaats van chocolade, chips en meer. Dat is een nieuwe internationale studie.

Apple, banaan, kiwi, mango, kersen, aardbeien, ananas ... en de lijst stopt hier niet. Heerlijk, vers fruit - we kunnen er geen genoeg van krijgen. Daartussen houden mensen van de kleurrijke fruitmand. Dit wordt bevestigd door een internationale studie van marktonderzoekspecialist Nielsen, die zich bezighoudt met het consumentengedrag van consumenten. In plaats van chocolade, kaas of yoghurt, geven de Duitsers er de voorkeur aan om wat vers fruit te hebben.

Ook Europa-brede gezonde snacks aan de voorkant

In een enquête zei 69 procent van de Duitsers dat ze de afgelopen maand tussengekomen waren in appels, bananen en Co. Dit ligt boven het Europese gemiddelde (62%). Maar de vruchten worden op de voet gevolgd door de zoete zonden: chocolade werd door 64 procent van de geïnterviewden als tussendoortje gebruikt, gevolgd door eiwitsnacks zoals kaas (60 procent) en yoghurt (57 procent).

Europa is blij om fruitig te zijn. Volgens Nielsen wordt fruit het meest gebruikt in negen andere landen. Aan de top van de lijst staan ​​de 30-daagse beoordeling van Oostenrijk (72 procent) en de Tsjechische Republiek (73 procent). In Kroatië, Slovenië, Turkije, Ierland en Zwitserland is chocolade daarentegen nog steeds de onverslaanbare winnaar op het snackpodium.

Gezonde snack: groenten

Onze tip: fruit is absoluut een geweldige snack en beter dan chocolade, chips en co. Ook, omdat je ze overal handig en gemakkelijk kunt consumeren - zoals een appel, een banaan of een clementine. Maar het wordt nog beter: optimaal voor de honger tussen de maaltijden zijn groenten en eiwitbevattende snacks. Omdat snoep - en dit geldt ook gedeeltelijk voor fruit - de bloedsuikerspiegel omhoog schiet, vooral als snoep alleen wordt gegeten. Vaak duurt het tussendoortje dan niet lang en leidt het snel tot nieuwe honger. Duurzamer zijn de hierboven genoemde alternatieven. Het knapperige groen vult onze maag - en bijna calorie-vrij. Het biedt ook veel belangrijke mineralen en vitamines. Gecombineerd met een heerlijke, lichte kruidenkwark, kunnen de in vet oplosbare vitaminen gemakkelijk worden opgenomen, en de snack houdt langer aan. De eenvoudigste manier is om vijf minuten per dag te nemen, de groenten te hakken en ze gewoon op het bureau naast je te leggen. Als alternatief kunt u ook genieten van groentesappen of smoothies. En tussen haakjes: chocolade is ook toegestaan. Maar als, dan eerder de donkerdere versie. Het bevat meer gezonde ingrediënten dan melkchocolade. En het is het beste om te haperen op Schoki direct na uw maaltijd. Dan leidt het niet tot een extra verhoging van de bloedsuikerspiegel.

de natuurlijkheid van de snacks is belangrijk

67 procent van de ondervraagde Duitsers vindt het belangrijk dat de geconsumeerde producten vrij zijn van genetische manipulatie. Ze moeten zo natuurlijk mogelijk worden geconsumeerd. Bovendien wordt er bij de gekozen snack voor gezorgd dat de producten duurzaam worden geproduceerd en een goede voedingswaarde hebben. Nog een reden om weer naar de zomer uit te kijken: dan haal je de heerlijke snacks terug uit je eigen tuin of van de plaatselijke groenteboer!