Gezond snacken Dus maak je heerlijk gebakken appelfruitleer

Fancy snoepjes? Dan is dit recept zeker iets voor jou. Hoe je zelf heerlijk fruitleer maakt met slechts drie ingrediënten, je zult het hier ontdekken.

Snoepjes en gezond - moet dit tegenspreken? Echt niet! Het beste voorbeeld is gedroogd fruit. Ze zijn niet alleen natuurlijk en gezond, maar ook super lekker en een geweldig alternatief voor gummy bears & Co. Door vers fruit te drogen, kun je ook super makkelijk zelfs snoepjes maken. Fruitleer bijvoorbeeld. Gemaakt van slechts drie ingrediënten, is dit gebakken appelfruitleer super gemakkelijk te maken en zit boordevol vitamines en mineralen.

Het is niet voor niets dat mensen zeggen: "Een appel per dag houdt de dokter weg". Heel belangrijk: het beste is om biologische appels te gebruiken en de kom te laten staan ​​- omdat de meeste vitamines erin zitten.

Ingrediënten:

  • 3-4 biologische appels (500 g)

  • Specerijen (2 theelepels kaneel, 1 Msp. Kruidnagelen)

  • een handvol dadels of rozijnen

voorbereiding:

  1. Was de appels en verwijder de kern. Grof in stukjes snijden en verwerken met de resterende ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een fijne saus.
  2. Plaats het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier en gelijkmatig egaliseren. Nu zijn er verschillende mogelijkheden: hetzij in de oven bij 50 ° C, circulatielucht gedurende ongeveer 5 uur drogen (de ovendeur enigszins geopend) of de energiezuinigere variant (vooral in de winter uitstekend) op een warme kachel of open haard, leggen tot het fruitleer is gedroogd, Het drogen in de dehydrator is natuurlijk optimaal.
  3. Als het fruitleer is opgedroogd, rol dan van de lange kant op en gebruik een scherp mes om kleine rollen te snijden. Blijf luchtdicht in een glazen vat.