Goji-bespistoffen in het wonderfruit

Het behoort tot de remedies van de traditionele Chinese geneeskunde, moet fit worden en het leven verlengen: maar nu heeft de goji-bes opnieuw de aandacht getrokken door hoge niveaus van pesticiden.

De goji-bes is de laatste jaren in zwang geraakt als een nieuw wonderfruit. Met zijn hoge gehalte aan waardevolle stoffen, zoals antioxidanten en andere celbeschermende stoffen, werd het geprezen als fitmaker en fontein van de jeugd. Het moet de prestaties verbeteren, zorgen voor een goede nachtrust en de tevredenheid verbeteren. Reden genoeg voor de gezondheidsvoedingsindustrie om de vrucht van de wegedoornstruik aan te bieden - bijvoorbeeld in graan- en notenmixen, maar ook in sap of thee.

Energizer? Maar alleen als biologisch fruit

Of iemand in al deze positieve effecten gelooft of niet, is een open vraag. Maar tot nu toe werd aangenomen dat de bes op zijn minst niet schadelijk is. Misschien moet je dat nu herzien. Omdat opnieuw inspecteurs van voedselcontrole door de staat hoge niveaus van pesticiden in de goji-monsters vonden. Van de 15 producten was er slechts één, de Bio-Probe, niet verwerpelijk. In de andere was er een cocktail voor gewasbescherming van 34 verschillende pesticiden. In 13 monsters waren de residuen van het gewasbeschermingsmiddel "acetamiprid" in sommige gevallen aanzienlijk hoger dan de wettelijk toegestane maximumniveaus. Onze tip: bereik lokale alternatieven. Bosbessen, krenten of duindoorn zijn ook fitters met een hoog celbeschermingspotentieel. Of je kunt de goji-bes in je eigen tuin laten groeien. Het groeit ook met ons mee!

Veel meer geweldige informatie over figuurbeheer, ideaal gewicht en de moderne fitnesskeuken is online te vinden op onze focuspagina's met groot thema:
• afvallen • afvallen met sporten • afvallen
• True Fitness Blog Dieet • Gezond eten • Diëten • Recepten