Barbecuepunt van de dag Het beste vlees om te grillen

Vandaag vertelt de Duitse grillmeester Elmar Hör je waar je op moet letten bij het winkelen en welk vlees het beste is om te zonnen.

Dus als het gaat om de worst, dan komt de Duitse grillmeester Elmar Hör slechts één ras op het rooster - de Thüringer. Vlees is echter flexibeler, maar het stelt strenge kwaliteitsrichtlijnen vast, die volgens haar alleen kunnen worden opgevat door een gespecialiseerde slagerij: "De lokale slager werkt met een hoge mate van toewijding volgens een oude traditie. Wie niet de mogelijkheid heeft om bij de slager van zijn vertrouwen te kopen, moet de volgende tips volgen ...

Dit is hoe je vlees van hoge kwaliteit herkent

"Kortom, de winkel en de verkoper moeten een opgeruimde indruk nalaten. Neem de volgende blik in het aanrecht: de snijvlakken van de stukken vlees moeten licht en droog zijn. Als het vlees bleek en slap is, een ongebruikelijke hoeveelheid vleessap heeft gelekt, of het is erg donker en plakkerig, dan weet je zeker dat het slechte kwaliteit heeft! Bovendien hangt de smaak van het voedsel cruciaal af van de juiste snijtechniek: zorg ervoor dat de stukken vlees altijd over de vezel worden gesneden. Alleen dan zal het aardig en zacht zijn. De sterkte van de stukken vlees moet minimaal vingerdik zijn. Klassieke steaks kunnen nog dikker zijn. Als het vlees te dun wordt gesneden, droogt het snel uit tijdens het grillen en wordt het zo hard als een schoenzool. Kortom, je moet je onthouden van voorgekookt vlees, omdat met de sauzen vaak gecamoufleerd wordt over middelmatige vleeskwaliteit. "

Het juiste gegrilde vlees voor je roest

"Voor beginners is beste varkensvlees. Want zelfs met enorme grillfouten (bijv. Constant draaien en keren van het grillvoedsel) is varkensvlees bijna altijd sappig en zacht. De beste stukjes varkensvlees zijn: neksteaks, filet en kotlett.
Mijn absolute favoriete rundvlees zijn steaks van de hoge rib of alternatief Ribeye. Het vlees van het rundvlees terug is veel sappiger dan te duur rosbief - hoge rib kost slechts ongeveer de helft! U mag onder geen beding mager vlees eten.Voor het grillen moet het vlees zacht gemarmerd zijn. Hiermee begrijpt men een lichte vetkorrel, die bij het grillen uitbrandt en zorgt dat het vlees sappig en smaakvol blijft. Zelfs een lichte dikke rand beschermt het vlees tegen uitdroging - dus snijd de rand van het vet na het grillen! Andere goede stukken rundvlees zijn: steaks zoals Chateaubriand (dubbele haasbiefstuk), entrecote (midden van rosbief), porterhouse en T-bone ".