Grillpunt van de dag Lichte bijgerechten

Zelfs als u mager vlees op de grill legt, zijn er nog steeds veel vetvangers waarin u kunt tikken. Hier zijn de lichtste bijgerechten, zodat het barbecueplezier geen moordenaar wordt.

Salades, maar eenvoudig

De lichtste bijgerecht is natuurlijk verse groene salade met komkommer, tomaat en andere groenten. Natuurlijk moet de dressing dan geen caloriebom zijn. Let bij het maken van kant-en-klare dressings op de calorie-informatie op de fles, maar doe het in elk geval liever zelf: klop de olie, azijn, bouillon, mosterd en kruiden bij elkaar en hak dan voldoende verse kruiden. Het wordt niet lichter of beter!

Zeer heet op groenten

Volledig vetvrij en superaromatisch: gegrilde groenten, paprika's gevuld met een spies, courgette, champignons en uien. Of verpakt in folie kruidentomaten, die hun aroma op de grill ontvouwen.
Een ander smakelijk alternatief is de klassieke grillaardappel met dip. Aangezien het vet niet in de aardappel maar in de dip schuilt, raden we een quarkdip aan in plaats van zware zure room. Meng de wrongelkaas eenvoudig met yoghurt, kruiden, zout en peper. Tip: Hoe langer je roert, hoe romiger de dip wordt.

Slanke sauzen

Op olie of mayonaise gebaseerde barbecuedips veranderen zelfs kalkrijke kalkoen en kippenlapjes in een calorie-bom. Aziatische sauzen, ketchup, quarkdip of mosterd voegen een magere touch toe aan krokant gegrild voedsel.