Grilltip van de dag Het hangt allemaal af van het zout

Meestal wordt het eten alleen gekruid met zout en peper. Tip van de Hamburgse kookexpert Ole Plogstedt: zout moet niet worden bespaard! Vooral als je grilt ...

Zelfs tijdens het grillen - en vooral omdat - hangt het af van de kwaliteit van de ingrediënten. Dit begint natuurlijk met vlees, maar is ook van toepassing op specerijen en oliën. Hier is de tip van Ole Plogstedt, de beroemde chef-kok uit Hamburg, bekend van het Fast Food Duell-programma en oprichter van de "Red Gourmet Fraction", een cateringservice gespecialiseerd in lintcatering: "Beste zout zoals Fleur de Sel en goede olijfolie benadruk de fijne smaak van het eten. Grote variatie op de grill zijn sint-jakobsschelpen (zie recept van de dag). Hoogwaardige kruideningrediënten zijn hier bijzonder belangrijk. "

Fleur de Sel: beste, natuurlijke zoutkwaliteit

Fleur de Sel is een bijzonder hoogwaardige zoutspecialiteit die wordt geproduceerd wanneer het zeewater geleidelijk verdampt. In de zon en de lichte wind vormt zich geleidelijk een fijne zoutkorst op het wateroppervlak, die vervolgens kan worden geoogst. Deze Fleur de Sel (zoutbloem) is het zeezout van topkwaliteit. Fleur de Sel is bekend van de Guerande, uit de Algarve, recent ook uit Mallorca of Ibiza. Het is een beetje grover dan het conventionele zout, meer kristallijn en vooral fijn van smaak. Door de zorgvuldige productie is het ook rijk aan mineralen en sporenelementen. 100 gram kosten vanaf 5 euro per 100 gram.