Barbecue-tip van de dag Dat is de beste manier om het te proeven

Het hangt af van goede ingrediënten. Dat is de naam van een van de belangrijkste barbecuevoorschriften van de Hamburgse kookpiraat Ole Plogstedt. De onconventionele tv-kok richt zich op kwaliteit tijdens het winkelen.

Correct grillen begint bij het winkelen. En dat geldt niet alleen voor vlees - dat is het best gekocht bij de slager van vertrouwen. U kunt ook vragen naar de herkomst van het vlees of klagen als u niet tevreden bent. Dit is niet mogelijk in de anonieme supermarkt. Ook met fruit, groenten en kruiden moet men kwaliteit aanbrengen.

Ole Plogstedt richt zich op kwaliteit en liefde voor koken

Hier is het topje van Ole Plogstedt, de Hamburgse sterrenchef, bekend van de show Fast Food-duel en als de oprichter van de "Red Gourmet Group", een cateringservice die is gespecialiseerd in catering: "Goede smaak kost tijd - dus kook met Vrede en liefde! Belangrijk zijn natuurlijke producten die verstandig zijn gekruid. Mijn favorieten: zeezout, vers gemalen peper, vers geraspte citroenschil en veel verse kruiden. "

"Krautwine" - het originele drankje voor het grillfeest

Oles drinktip voor grillen: "Krautwine" (Krauts = bijnaam van de Britten voor Duitse zeilers). Martin Tesch Ole Plogstedt brengt samen met de Duitse wijnmaker de smakelijke Riesling uit de Rheingau op de markt. De drop smaakt niet alleen naar bands als 'Den Toten Hosen', die Ole Plogstedt tijdens haar tours voorziet van eten en drinken. De "Krautwine" is verkrijgbaar voor ongeveer 10 euro per fles bij de Rote Gourmet Fraktion, Bos Food of direct bij de wijnmakerij