Grilltip van de dag Behandel vlees op de juiste manier

De grill is vaak het motto: massa in plaats van klasse. De Hamburgse sterrenchef Ole Plogstedt adviseert om liefdevol en vakkundig het eten aan te pakken. Dit zijn zijn belangrijkste tips.

Natuurlijk gooien de meesten alleen worstjes op de grill, hoe meer, hoe beter. Maar zelfs hier: als je de moeite neemt om de buitenkachel te gooien, moet je ook goed omgaan met worsten, biefstuk en Co.

Tips van de Hamburger Kochrebell Ole Plogstedt

Hier is het topje van Ole Plogstedt, de Hamburgse sterrenchef, bekend van de show Fast Food-duel en als de oprichter van de "Red Gourmet Group", een cateringservice die is gespecialiseerd in catering: "steaks, filets en natuurlijk nooit worstjes met doorboor de vleesvork. De structuur is gewond en het vlees sap komt naar buiten. Dit is geen voordeel voor de smaak en de structuur! Zorg er tijdens het winkelen ook voor dat de slager dat niet doet. "Kip begint altijd op de grill en in de pan. Wees gewoon niet nerveus, wacht maar een paar minuten. Het lost na een tijdje vanzelf op en kan dan mooi worden omgedraaid.