In een dubbel pakket betere combinaties van gezonde voeding

Goed gecombineerd! Wat op het bord belandt, moet goed doordacht zijn. Omdat bepaalde voedingscomponenten hun effect positief kunnen beïnvloeden.

Er zijn voedingsmiddelen die gewoon bij elkaar horen - en niet alleen in smaak! Degenen die slim combineren, kunnen de maximale voedingswaarde krijgen van wat ze eten - en dus veel goeds doen voor hun lichaam! We onthullen welke krachtparen je gezondheid bevorderen.

O-sap en spinazie voor meer energie

Hoewel spinazie ijzer bevat, is dit moeilijker te absorberen vanuit het lichaam dan bijvoorbeeld ijzer in rood vlees. Met de toevoeging van vitamine C, zoals in sinaasappelsap, ons organisme, de verwerking van ijzer - een belangrijke energiebron - terwijl het gemakkelijker is, zoals studies hebben bewezen. In plaats van sinaasappelsap te gebruiken, kun je ook spinazie eten met rode paprika's of tomaten, want die bevatten ook veel vitamine C!

Tomaten en olijfolie voor de bescherming van kanker

Het lycopeen in tomaten beschermt tegen sommige soorten kanker, zoals long-, prostaat- en maagkanker, maar kan ook hart- en vaatziekten voorkomen. Samen met vetten zoals olijfolie kan het lycopeen beter door het lichaam worden gebruikt, wat het beschermende effect bevordert.

Wortelen en avocado's voor het gezichtsvermogen

Wortelen bevatten veel vitamine A, wat belangrijk is voor de gezondheid van de ogen. Volgens studies kan de inname van vet voedsel - zoals avocado's - de opname van deze vitamine-inname bevorderen.

Groene thee en citroensap voor het hart

De antioxidanten in groene thee helpen het risico op kanker en hartaandoeningen te verminderen - helaas is een groot deel van deze ingrediënten verloren gegaan bij de spijsvertering. Amerikaanse wetenschappers ontdekten dat geperst citroensap de inname van zogenaamde radicale wegvangers tot 80 procent verhoogt!

Aardappelen en kruidenkwark voor de spieren

Van alle leveranciers van plantaardige eiwitten is de aardappel degene met de hoogste eiwitwaarde. Maar het is alleen in combinatie met kruidenkwark dat de heerlijke knol echt zijn effect kan ontwikkelen, omdat deze combinatie het voor het lichaam gemakkelijker maakt om zijn eigen eiwit op te bouwen - wat goed is voor de spieren. Vooral na de training is deze maaltijd ideaal!

Lijnzaad en yoghurt voor de spijsvertering

Deze combi zorgt ervoor dat je darmen op gang komen: lijnzaad helpt de melkzuurbacteriën in yoghurt te ondersteunen, wat goed is voor je spijsverteringskanaal. Zo bevordert het melkzuur de opname van mineralen in de darm en versterkt het ook de afweer van het lichaam.

Appels en chocolade voor het cardiovasculaire systeem

Degenen die een appel eten, nemen ontstekingsremmende stoffen zoals quercetine, die onder meer beschermen tegen hartaanvallen. In combinatie met chocolade is het heerlijke fruit nog gezonder! De flavonoïden in chocolade beschermen tegen aderverkalking en in combinatie met quercetine verbeteren ze ook de bloedstolling.