Sap maken Het sap maakt het

Juicing geniet een enorme populariteit. Geen wonder, goed gemengd, het zelfgemaakte sap voor vitaminebom. Wat zijn de belangrijkste ingrediënten?

Juicing - de trend vanuit Amerika, die fans daar heeft zoals de Oscarwinnaar Gwyneth Paltrow, is al lang bij ons. Geen wonder, het is ook heerlijk om je favoriete fruit in de blender te gooien, misschien wat kokoswater toe te voegen en te genieten van een smoothie. Nu in de herfst versterkt een zelfgemaakte groentesap de afweer van het lichaam en zorgt zo voor de koude temperaturen. Maar als je het goed doet, let je niet alleen op de smaak tijdens het mixen, maar krijg je ook een speciale health kick. De beste ingrediënten zorgen voor een geweldige smaak en waardevolle ingrediënten.

boerenkool

Het voordeel van boerenkool: het is bijna overal, het is goedkoop en zeer productief. Bovendien wordt het beschouwd als een van de meest ontstekingsremmende voedingsmiddelen ooit. Boerenkool zit vol met omega-3 vetzuren, heeft veel bèta-caroteen, vitamine C en calcium.

Voor sommigen is dit misschien een nadeel van boerenkool: het heeft een vrij sterke smaak op zich, dus als je je afvraagt ​​over groentesappen, zou je moeten beginnen met minder kool - twee bladeren kunnen genoeg zijn.

Sapmaken kan het beste worden gestart met de boerenkool en dan de ingrediënten toevoegen met een hoger watergehalte. Kale gaat goed met fruit zoals appels, bananen, aardbeien, maar kan ook worden gecombineerd met komkommer, spinazie en kruiden. Gewoon mixen volgens uw humeur, smaak en smaak, een strikte hoeveelheid informatie is eigenlijk overbodig voor het maken van sap. Probeer deze combinatie: twee boerenkoolbladeren, twee kleine appels, een kleine banaan, een beetje citroensap, een beetje gember. Mogelijk moet u wat water toevoegen.

beetwortel

Rode biet is erg handig voor het maken van sap, omdat je zowel de knol als de bladeren kunt gebruiken. Bovendien is het echt gezond: de nitraten kunnen de bloeddruk verlagen, het is een geweldige bron van antioxidanten en zit boordevol voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, natrium en vitamine C. Als leverancier van foliumzuur beschermt rode biet tegen hartaanvallen en beroertes Betaïne dat erin zit helpt de spijsvertering en doet goed voor de lever en de galblaas.

In de bladeren, het vitaminegehalte, evenals het gehalte aan eiwitten en mineralen overigens, zelfs hoger dan in de knol. Hetzelfde geldt voor de bladeren van wortels, koolrabi en radijs - allemaal geweldige ingrediënten voor een groentesmoothie. Rode bietenmengsels met sinaasappel, allerlei bessen of granaatappel. Zeer smakelijk: meng de knol met een appel, een sinaasappel, een beetje citroensap, een beetje gember en kokoswater.

wortelen

Dankzij hun zoetige smaak zijn wortels ideaal voor het maken van sap en er zijn veel voordelen voor de gezondheid in de oranje bieten, zoals onze ouders die ons gretig als peuters voedden al wisten. Vooral het hoge vitamine A- en C-gehalte maken wortelen tot een wonderwapen, om nog maar te zwijgen over de bèta-caroteen. De hoeveelheid van deze voedingsstoffen in wortelen beschermt tegen celschade en kan zichzelf zelfs een anti-aging wapen noemen.

Wortelen zorgen voor een romige consistentie bij het persen, ze temperen de smaak van bittere salade of groenten met hun zoetheid en gaan goed samen met citrus, maar ook met appels. Een goede tip is ook de combo-wortelen, appels, gember en kersen - gewoon heerlijk en een echte voedingsbom!