Koffie Trends Smakelijke wekker voor alle dagen: koffie is koning

Of het nu "au lait" is of als latte macchiato - koffie blijft de favoriete drank van de Duitsers. Hier zijn de huidige koffietrends van biologische kwaliteit tot kookingrediënten!

Photo Gallery

Goedemorgen, half negen. Ik ga slapen in de volgende coffeeshop en bestel een latte macchiato. Zonder de ochtendcafeïneschop ben ik niet op de dag. En het zit vol met de nieuwste koffietrends. Omdat het favoriete drankje van de Duitsers geen koud biertje is: nee, warme koffie scoort op de populariteitsschaal volgens een onderzoek van de Duitse Koffiebond van 2008 aan de top; zelfs vóór het mineraalwater. Neiging stijgt, met vier liter meer per hoofd van de bevolking dan in 2005: Trots 148 liter die we vorig jaar dronken en hangen met de plezierige Italianen en Fransen gemakkelijk af. Elke dag, of minstens wekelijks, drinkt 86 procent van de Duitsers de snelle wakkere-maker of chat in de Galão.
Van het ongezonde beeld heeft het zwarte goud al lang geleden aangenomen. "Doortastend behoort koffie tot een gezond voedingspatroon", zegt Holger Preibisch, algemeen directeur van de Duitse Koffiebond, de nieuwste koffietrends in een recente studie van Gewis .

Duurzaam wakker - in de geest van de koffietrend

Over het algemeen is de bioboom ook bij bedrijven aangekomen op het gebied van koffie - in het belang van de consument en de natuur. Grote koffiezetapparaten en fabrikanten richten zich in toenemende mate op biologische producten, duurzame teelt en eerlijke handel in hun koffietrends. Het belangrijkste middel is een prijsbeleid dat meer geld uitgeeft aan koffiebonen uit gecertificeerde landbouw dan aan lagere kwaliteit van "wilde" boerderijen - en dus hecht aan de boeren zelf. Slechts een voorbeeld van velen is Kraft Foods, dat het werk van de Rainforest Alliance en WWF International ondersteunt, waarmee zeldzame soorten worden beschermd tegen uitsterving op het eiland Sumatra. Bekijk dus in de toekomst beter waar de cafeïnebevattende bonen vandaan komen, die zijn gebrand voor je favoriete drankje. En om het nog beter te maken, presenteren we u de nieuwste koffietrends in onze fotogalerij.