Kinderen en voeding De waarheid op de (eet) tafel!

Een recent onderzoek naar het thema kinderen en voeding laat zien: vaak voelen de ouders dat hun geweten slecht is en dat hun nakomelingen zogenaamd ongezond eten.

Het instituut voor demoscopie Allensbach heeft in een recente studie over kinderen en voeding, zowel kinderen van acht tot twaalf jaar als hun ouders, gevraagd hoe ze zich voeden. 38% procent van de ouders pest hun schuldige geweten als het gaat om het voeden van hun kinderen. Ouders willen zichzelf en hun kinderen gezond voeden, maar voor het gemak willen ze de vriezer pakken of toegeven aan de wensen van hun kinderen - zelfs als ze weten dat de favoriete maaltijd van de kinderen niet het gezondste alternatief is. Bij het samen kopen van boodschappen geeft 49% van de vaders en moeders toe aan de drang van hun kinderen om snoep te kopen.

Kinderen en voeding: Pasta in plaats van burger

De koplopers bij de kinderen zijn spaghetti en andere pastasoorten met 46%, ver voor op de pizza, die op de tweede plaats komt met 21%. Immers: volledig geslagen is het fastfood, dat komt in de populariteit van de kinderen slechts zes procent.

Arme mensen eten anders dan rijke mensen

De studie heeft aangetoond dat een kwart van de ouders met een laag inkomen het niet erg belangrijk vindt dat hun kinderen leren eten met een mes en een vork. 50% van deze ouders vond het niet erg dat de tv tijdens het eten loopt. De situatie is anders bij de hogere inkomens: 80% van deze gezinnen fronsen het feit dat het eten naast de tv een ondergeschikte kwestie is. Dus de televisie blijft uit tijdens het eten. Op dezelfde manier hecht 81% van deze gezinnen er veel belang aan dat het eten pas wordt gestart als iedereen aan dezelfde tafel zit. In de sociaal zwakkere gezinnen is dit echter slechts 49%.