Nooit meer dikke tips tegen het jojo-effect

Zodra de kilo's zijn gedaald, heb je ze er weer op. Het beroemde Jojo-effect is opnieuw geslagen. Maar je kunt hem bedotten. Lees hier hoe het werkt!

Jojo-effect: dat klinkt schattig - maar daarachter verbergt de grootste succesmoordenaar. Onder Jojo-effect verstaan ​​we de down en back-up van de aanwijzer op de schaal in verband met diëten - net als het bekende kinderspeelgoed. Vaak zorgt het jojo-effect ervoor dat je zelfs na een dieet meer wegen dan voorheen.
De vier gouden ritmes tegen het jojo-effect
Maar de vicieuze cirkel kan worden doorbroken. De vier belangrijkste regels om het jojo-effect te slim af te zijn:

1. Verwijder langzaam

Je moet niet meer dan 1-2 kilogram per maand verliezen om het jojo-effect te vermijden. Hoe minder calorieën je verbruikt, hoe meer paniek je lichaam reageert. De calorie-onttrekking signaleert hem: Let op, hier dreigt een hongersnood. Als gevolg hiervan, evalueert ons metabolisme het voedsel nog beter dan voorheen, om zo snel mogelijk aan te passen aan het vetarme dieet. Als we na een dieet weer normaal eten, zullen we toenemen. Als de caloriebeperking langzaam en voorzichtig gebeurt, scheidt ons lichaam gemakkelijker van de vetreserves.

2. Verhoog basaal metabolisme

Basale stofwisseling is de hoeveelheid energie die uw lichaam nodig heeft om alle vitale functies te onderhouden. In het geval van jojo-effectslachtoffers daalt het tot een minimum. Als het metabolisme op een laag vuur staat, is het praktisch onmogelijk om gewicht te verliezen. Het belangrijkste om je metabolisme te stimuleren en spieren op te bouwen: beweging. Spieren verbranden vet en glucose bij elke beweging, zelfs in rust. Alleen adequate spiermassa kan voorkomen dat we kunnen opschieten met minder en minder voedsel en het jojo-effect vermijden. Het fatale is dat het risico op verlies van spiermassa het grootst is tijdens een dieet. Om iets tegen te gaan, is niet alleen de duurtraining, maar krachttraining net zo noodzakelijk.

3. Veilige eiwitvoorziening

Aangezien spieren bijna altijd onvermijdelijk worden afgebroken tijdens een dieet, is het bijzonder belangrijk om aandacht te besteden aan eiwitinname om deze degradatie tot een minimum te beperken en niet verder op te warmen. Negen van de twintig aminozuren die ons lichaam nodig heeft, moeten van voedsel worden voorzien. Omdat we eiwitten slechts slecht kunnen opslaan, moeten we dagelijks eiwitbronnen eten. Deze omvatten, uiteraard, vlees en vis, maar ook zuivelproducten en kaas, eieren en de plantaardige eiwitbronnen zoals tofu, peulvruchten, noten en granen (havermout). Dagelijks 1 gram per kilogram lichaamsgewicht is minstens zo actief als zinvol.

4. Fitness eerst

Fitness gaat voor figuur. Iedereen die een gewichtsdoel stelt vóór het welzijn, bevordert het jojo-effect en belast zijn gezondheid. De voor- en tegenspoed op de schalen is op de lange duur ongezond dan een paar kilo te veel. Zwaar fluctuerend gewicht verhoogt het risico op een hartaanval en een verhoogde bloeddruk. Vooral crash-diëten leveren geen blijvend succes op en maken je op de lange termijn ziek. Denk er bij het afvallen altijd aan hoe lang het duurde voordat je aankomt. Dus denk in termen van jaren, niet dagen - dan heeft het jojo-effect binnenkort geen enkele kans!

The True Fitness Blog DIEET als een E-BOEK

Wil je nu beginnen? We hebben het juiste voor u: het meermaals bekroonde True Fitness Blog-dieet als een praktisch eBook. Onze sport- en voedingsdeskundigen hebben een eenvoudig en begrijpelijk compleet pakket samengesteld. Bereik uw ideale gewicht op een gezond en duurzaam pad met de True Fitness Blog Strategie! Het beste van alles is dat je het hier en nu kunt downloaden en meteen aan de slag kunt.
Het ware fitness-blogdieet: begrijpelijk, motiverend en geschikt voor iedereen. Bestel nu voor slechts 9, 99 €!
Je kunt het eBoek hier downloaden

Wissel uw e-mailadres in voor eiwitrecepten