Zonder dieet Slank zonder dieet!

Zonder dieet tot de gewenste figuur: je komt dus met kleine gedragsveranderingen in het dagelijks leven en zonder de joie de vivre te beperken tot het droomlichaam.

Degenen die willen afvallen, hebben vaak moeite met een breed scala aan diëten - en het resultaat is meestal onbevredigend of van korte duur. Met een verandering in uw dieet, verliest u gewicht en bereikt u langdurig succes. Zelfs het gevreesde jojo-effect kan op die manier worden afgehandeld. Hongerkuren, koolsoep en andere strenge diëten zijn taboe: het eten moet plezier blijven maken en verzadigd blijven.

De dieetval

Veel diëten vereisen het afstand doen van gewoon voedsel, zoals melk of graanproducten, en vereisen een intensieve training. Tijdens een hongerdieet schakelt het lichaam over naar de energiebesparende modus. Veel mensen blijven zoals gewoonlijk na het dieet eten en keren dus terug naar obesitas. Het gevreesde jojo-effect begint. Volgens studies, 80 tot 90 procent van de mensen die een dieet volgen, keren dan terug naar hun oude gewicht of hebben zelfs extra kilo's op hun heupen. Het is daarom meer succesvol om zijn dieet permanent te veranderen. Het gewenste resultaat, hoewel langzamer, is permanent.

Gezond eten

Als u wilt afvallen, is het gemakkelijker als u niet voortdurend wordt geplaagd door honger. Het voedsel moet smaken en de kwaliteit van het leven mag niet lijden. Voed jezelf veelzijdig, het gaat tenslotte niet om snelle diëten, maar om een ​​blijvend resultaat. Belangrijk is een gebalanceerde mix van koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen, vezels en weinig vet. Er zijn voedingsmiddelen die slechts een korte tijd verzadigen, andere gedurende enkele uren.

Kies voedingsmiddelen die je lang zullen vullen

Vezelrijke voedingsmiddelen zoals peulvruchten en groenten en volkorenproducten zoals brood, rijst en pasta vullen je langer op. Aan de andere kant, voedingsmiddelen met snel verteerbare koolhydraten verlichten snel het hongergevoel. Deze omvatten chocolade, wit brood en zoete limonade. Eiwit heeft de hoogste verzadigingswaarde en is daarom het langst verzadigd. Dierlijke voedingsmiddelen zoals eieren, vlees, vis en zuivelproducten bevatten veel eiwitten. Kies mager producten zoals mager vlees en magere melk.

Pas op voor vet en suiker

Het is duidelijk dat je je vet- en suikerinname moet beperken. Het is echter beter om het vetgehalte niet van de ene dag op de andere te verminderen, omdat vet en suiker smaakdragers of natuurlijke smaakversterkers zijn. Anders is de smaakzin te kort en komt er frustratie bij. Zeg vaarwel tegen voedingsmiddelen met veel vet en suiker en wenig aan de optie voor minder calorieën. Zo nu en dan is een "kleine zonde" ook toegestaan.

Veel drinken!

Drink dagelijks minstens twee liter water. Water is essentieel voor metabolisme, bloedsomloop en concentratie. Om af te vallen, is mineraalwater met een maximum van 150 mg natrium per liter ideaal. Een bekende truc is om voor het eten een glas water te drinken. Dit vult de maag en het gevoel van verzadiging treedt eerder op. Je kunt ook zonder aarzelen kruidenthee en fruitthee drinken (zonder suiker). Het is het beste om koffie te drinken met magere melk en bij voorkeur zonder suiker, zodat het aantal calorieën laag blijft.