Paaseieren Geen risico voor cholesterol

Wat zou Pasen zijn zonder eierenjacht en consumptie van prooien? Kleurloos. Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn. Paaseieren verhogen niet automatisch het cholesterolgehalte, wijzen experts aan.

Goed nieuws voor succesvol Pasen: het eten van eieren verhoogt niet automatisch het cholesterol- of lipidengehalte in het bloed. "Niemand hoeft zijn paasei op te geven, " Dr. Ulrich Krötsch, voorzitter van de Federale Kamer van apothekers:

"Zelfs mensen met verhoogde bloedlipideniveaus kunnen eieren met mate eten. Meer problematisch voor haar zijn overgewicht of roken. "

  • Gemiddeld plaamde elke volwassene twee tot drie eieren per week, wat overeenkomt met de aanbevelingen van de Duitse Voedingsmaatschappij.
  • Een middelgroot ei bevat ongeveer 220 milligram cholesterol, dat alleen in eierdooiers wordt gevonden. Cholesterol is een stof die het lichaam alleen kan maken.
  • De hoeveelheid cholesterol die met voedsel wordt ingenomen, heeft waarschijnlijk weinig effect op de bloedlipideniveaus. Ze worden meer beïnvloed door andere voedselcomponenten, zoals verzadigde vetten uit gefrituurd vlees.

Voor verhoogde bloedlipideniveaus worden plantaardig voedsel met weinig vet en dierlijke vetten over het algemeen aanbevolen. Degenen die getroffen zijn, moeten dagelijks vijf porties groenten en fruit eten en veel volle granen. Aanbevolen zijn ook dikke vissen zoals haring en koolzaadolie of walnotenolie. Deze voedingsmiddelen bevatten omega-3 vetzuren, die een gunstig effect kunnen hebben op de samenstelling van bloedlipiden. Iedereen die zich aan deze aanbevelingen houdt, kan een goed geweten maken bij het zoeken naar paaseieren.