Raclette Ingrediënten Raclette: gaat ook goed!

Raclette vet en vet en als een steen in de maag? Dat hoeft niet zo te zijn! Met deze ideeën voor raclette-ingrediënten, kunt u genieten van uw caloriearme pannen.

Raclette is een geweldige manier om uren met vrienden en familie rond de tafel te zitten en je maag te vullen.

  • Het traditionele gerecht is in de meeste gevallen echter niet licht en gezond - en wordt daarom vaak vermeden door diegenen die willen afvallen, hoewel het heerlijk is. Dat hoeft niet zo te zijn! Met een paar trucs en de juiste raclette-recepten, kan een raclette-feest ook weinig calorieën bevatten zonder genot te verliezen en niet het gevoel te hebben dat je achteraf te veel hebt gegeten.

Raclette-ingrediënten: de kaas maakt het

De moeren en bouten van het Zwitserse nationale gerecht is de romige, pittige kaas. Natuurlijk kunnen we niet zonder, anders zou de raclette niet langer een raclette zijn. Het type kaas dat het meest wordt gebruikt, is een light-smelten half-vet of roomkaas. Dit staat ook bekend als raclettekaas en wordt vaak gebruikt als een "deksel" voor de andere raclette-ingrediënten.

De hoeveelheid vet kan eenvoudig worden verlaagd door de kaasschijven dunner te snijden.

Voor figuurbewuste eters wordt ook de lichte versie van de raclettekaas aanbevolen, die, afhankelijk van de variëteit met slechts ongeveer vijf procent vetgehalte, aanzienlijk calorievriendelijker is dan het origineel met zijn ongeveer 30 procent. Het verschil in smaak is niet zo groot, maar de lichte versie smelt niet zo goed. Mozzarella, aan de andere kant, smelt goed, zelfs als een lichte kaas!

Kies mager vlees als raclette-ingrediënten

Als u gezond wilt eten en daarom een ​​caloriearme raclette wilt bereiden, kunt u het beste vetarm vlees gebruiken, zoals kip of kalkoenfilet . Van vette worstjes, gehaktballen, varkensbuik, eendenvlees en co. Kun je maar beter je vingers verlaten.

Gezonde ingrediënten voor raclette

Traditioneel worden aardappelen, zure komkommers, azijnuitjes en mosterdvruchten geserveerd met de raclette. In feite zijn er geen grenzen aan de verbeelding hier:

  • Zoete aardappelen, tofu-blokjes, champignons, paprika's, tomaten, aubergines, uienringen, bonen, broccoli of bloemkoolroosjes, courgetteplakken, ananas, bananen, enz. Passen allemaal op de raclette-bolletjes.

De raclette-ingrediënten kunnen op jouw gemoedstoestand worden gekozen en je kunt ook experimenteren met verse kruiden zoals basilicum, peterselie en bieslook om te proeven. De echte vetbommen in raclette-recepten zijn meestal de sauzen. Daarom, in plaats van de roomroomsauzen en crème fraîche, zou je de voorkeur moeten geven aan lichtere yoghurt sauzen.

Figuurvriendelijke vriend van de raclette

Vetarme bijgerechten

  • Salade is een gezond bijgerecht dat niet alleen heerlijk en caloriearm is, maar ook de maag vult en daardoor automatisch sneller verzadigd raakt.
  • Volkoren stokbrood in plaats van wit brood: de combinatie van sla en volkorenbrood alleen maakt het minder waarschijnlijk dat je vette raclette gebruikt.

Gun tijd en geniet ervan

Bij het bereiden van de raclette-ingrediënten spelen rust en geduld een grote rol. De bediening van de pannen en de compilatie van kleine porties zijn leuk - en het duurt langer als je de tijd neemt.

Eet niet haastig of bak meerdere pannen tegelijkertijd.

Als gevolg hiervan eet je meer dan je eigenlijk nodig hebt. Laat je in plaats daarvan laten inspireren door de ingrediënten, houd je mond terwijl je wacht tot je pannen gaar zijn. Pas als je het leuk hebt gevonden, begin je met het volgende. Let op je lichaam - en stop met eten als je vol zit.