Salarico Hier komt de nieuwe super salade!

Aromatisch, superknackig, ideaal voor fitte mix salades: Salarico is de nieuwe kruising tussen ijsberg en romaine sla - dus het smaakt echt goed!

Het is een droom van een salade: knapperig en stevig, licht nootachtig in de smaak, mooi om naar te kijken, gemakkelijk te verwerken en schoon te maken. Zijn naam: Salarico!

En Salarico is slechts een van de vele saladecreaties die onlangs op de markt zijn verschenen. Salarico is natuurlijk een woordcreatie en betekent ruwweg volle, rijke salade . Salarico, gemaakt door Noord-Duitse groentespecialist Behr, is een succesvol model. Er is bijna het hele land te koop in de supermarkten. Het duurt echter nog jaren voordat een uitvinding op ons bord komt.

  • Bij Salarico zijn ijsberg en snijsla de ouders. Het is gemaakt door natuurlijke kruising en niet door genetische manipulatie. Variaties van de zaden worden gezaaid, de beste resultaten worden vervolgens geselecteerd en gepropageerd. Totdat iedereen tevreden is - vooral wij kopers.
  • Sinds eind mei komt Salarico van de Duitse open landteelt en is daarom bijzonder vers en rijk aan mineralen. Maar zelfs in de herfst- en wintermaanden is het een welkome afwisseling voor uw salade-recepten.

Salaricos voedingswaarden: vezels, chlorofyl en veel mineraalwater!

Dit is hoe Salarico het beste smaakt

Salarico smaakt heerlijk als een Caesar- salade bereid met parmezaanse kaas en croutons, maar ook als een lentesalade met tomaten, paprika's, radijs en komkommer. Je kunt het gebruiken zoals ijsberg of snijsla. Hij tolereert ook een beetje steviger ingrediënten, omdat hij niet zo snel in elkaar klapt. Het kost ongeveer 1, 80 euro en blijft tot een week vers in het groentevak van de koelkast.

recept:

Salarico met honingmosterddressing, ei en komkommer

Ingrediënten voor 2 personen
1 hoofd Salarico
1 kleine rode ui
2 zachtgekookte eieren
1 minikomkommer
1 eetlepel korrelige mosterd
1 theelepel honing
2 eetlepels raapzaadolie
2 theelepels gemengde bevroren kruiden
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels yoghurt
Zeezout, zwarte peper

voorbereiding:
Maak de sla schoon, was en pluk indien nodig. Schil de ui en snij in fijne ringen. Schil en halveer de eieren. Was komkommer en dobbelstenen. Bereid geprepareerde ingrediënten op borden. Meng voor de dressing mosterd en honing met 2 eetlepels heet water. Klop de resterende ingrediënten erdoor, breng op smaak. Geef de dressing over de salade.