Pasta Sauce Test De 5 beste met basilicum

Afgewerkte pasta sauzen zijn super praktisch. Maar het smaakt echt alleen goed als de tomaten rijp zijn. De vijf beste tomatensausen met basilicum van de True Fitness-blogsmaak.

Iedereen houdt van pasta. Pasta met tomatensaus staat bekend als het favoriete gerecht van ongeveer 99, 9 procent van alle kinderen. En deze voorkeur strekt zich in de meeste zelfs tot in de volwassenheid uit. Dus wat is er mooier dan de voltooide pastasauzen eens van dichterbij te bekijken? En omdat we allemaal fijnproevers in het hart zijn, hebben we gekozen voor de variant "tomaat met basilicum". Alle Psta-sauzen die we in supermarkten of discounters in Hamburg hebben gekocht. Uitzondering: we bestelden drie pastasauzen uit de delicatessenzaak Gourmondo. Dit resulteerde in een prijsvork van 19 cent tot 1, 20 euro per 100 g saus. Als onderdeel van een blinde proeverij testten we in een groep van acht collega's alle pastasauzen met en zonder noedels. Voor betere vergelijkbaarheid hebben we alle pastasauzen in identieke containers op dezelfde lengte in de magnetron verwarmd. Tijdens de proeverij hebben we de categorieën uiterlijk, smaak / tomatensmaak (dubbel beoordeeld), kruidenaroma en consistentie / noedelbinding geëvalueerd.

Basilicum in pastasaus = geen indicatie

Echt teleurgesteld de pastasauzen alleen in het bereik van kruiden smaak. De smaak van basilicum kan eigenlijk alleen maar gissen. Hoewel kleinere of grotere groene stippen overal in rood zichtbaar waren. Het typische aroma van het kruid bleef echter in de loop van de productie of in het glas op een bepaald punt op de baan. Dus onze tip: wie een echte fan is van gepeperde verse kruiden, moet liever een potje in de keuken hebben en pas voor het serveren van de pastasaus enkele blaadjes vers op het bord!

Het vetgehalte varieert aanzienlijk

Het caloriegehalte van pastasoepen varieert aanzienlijk tussen 38 en 140 calorieën per 100 g, voornamelijk vanwege het verschil in vetgehalte (door de toevoeging van olijfolie). Toch is geen van de pastasauzen een modegril. Onze conclusie: het uitgeven van veel geld aan gourmetproducten is niet altijd de moeite waard. De winnaars lagen deze keer op het middenveld. In de fotogalerij ziet u de vijf beste pastasauzen ter vergelijking.

Bertolli-basilicum

Gewicht: 400 g
Verzendadres: in de supermarkt

Conclusie: Smaakt als de enige pastasaus echt voor verse basilicum. Scoort ook in de categorie smakelijk uiterlijk en goede consistentie. Goede verbinding met de noedel, heerlijk!
Onze plaats 1!

Cucina Antica Sugo "Spaghettina" al Basilico

Gewicht: 290 g
Referentie adres:

Conclusie: Smaakt fruitig met rijpe tomaten. Goede smaak, smakelijke rode kleur.
Onze 2e plaats!

Barilla Basilico

Gewicht: 400 g
Verzendadres: in de supermarkt

Conclusie: goede smaak en mooie, rode kleur. Relatief sterk kruidengedeelte, vrij krachtig en pittig, maar aangenaam.
Onze derde plaats!

Buitoni Basilico

Gewicht: 400 g
Verzendadres: in de supermarkt

Conclusie: smaakt helaas weinig basilicum en er zitten relatief weinig tomaten in (64%). De toegevoegde tomatenpuree geeft een sterke smaak, zodat de pastasaus over het algemeen vrij arm smaakt.
Onze 4e plaats!

Don Antonio Sugo al Basilico

Gewicht: 180 g
Referentie adres:

Conclusie: De luxesaus maakt indruk met zijn mooie uiterlijk - lijkt op gemaakt door la Mama zelf. De smaak van het product vonden we te zuur en de consistentie een beetje te vettig. De saus is niet voor calorieteller: per 100g 7.8g vet en 87 Kcal.
Onze 5e plaats!