Frozen Food Day Zo fit is bevroren!

Wist u bijvoorbeeld dat bevroren groenten meer vitamines bevatten dan verse? Meer spannende feiten over de Frozen Food Day van vandaag.

Op 6 maart viert de dag van Frozen Food zijn 33ste verjaardag. En dit jaar brengt opnieuw een eerbetoon aan de veelzijdigheid, de duurzaamheid en de vitaminerijkheid van bevroren voedsel - omdat de vaak verwende diepvriesproducten niet zo slecht zijn als sommigen van ons denken. Studies tonen aan dat diepvriesgroenten meer vitamines bevatten dan verse.

Dit is hoe de Dag van de Frozen Foods is ontstaan

De dag van bevroren voedsel werd in 1984 geïntroduceerd door de Amerikaanse president Ronald Reagan. De dag is om Clarence Birdseye te herdenken - de man die op 6 maart 1930 het eerste ingevroren voedsel lanceerde in Amerika. Sindsdien zijn de diepvriesproducten op weg naar succes. In Duitsland begon de hausse in 1955, toen de eerste bevroren waren op de markt kwamen. Sindsdien is de consumptie per hoofd van de bevolking in Duitsland gestaag gestegen.

Frozen food day - verrassende feiten

  • Elke Duitser eet 43 kilogram bevroren voedsel per jaar - 3 kilogram meer dan in 2010.
  • 13 miljard omzet per jaar wordt behaald met de verkoop van diepvriesproducten in Duitsland.
  • Elke Duitser consumeert 8 liter bevroren ijs per jaar.
  • 300.000 ton bevroren pizza wordt jaarlijks verkocht, wat overeenkomt met ongeveer 857 miljoen bevroren pizza's.
  • Groenten zijn de favoriete diepvriesproducten van de Duitsers - gevolgd door pizza, kruiden, friet en onbehandeld vlees.
  • Wie had gedacht: diepgevroren groenten zijn gezonder dan verse! Bijvoorbeeld, groene bonen hebben na een week opslag een vitamine C-gehalte van 18% - terwijl TK-bonen nog steeds 93% te bieden hebben. Voor erwten is de verhouding tussen verse goederen en diepvriesproducten 27% tot 92%, voor spinazie 1% tot 90% en voor broccoli 44% tot 89%.
  • Wat de consumptie van bevroren goederen betreft, zijn de Amerikanen echter nog een lange weg te gaan: gemiddeld komt elke Amerikaanse burger op 51, 8 kilogram.

Slank, sterk, mooi - met nieuwe eBooks en ePapers van True Fitness Blog!

Het beste van ware fitnessblog! Altijd nieuwe eBooks en ePaper van onze editorial, die u de beste inzichten bieden voor uw favoriete onderwerp in één oogopslag - of het nu de beste koolhydraatarme keuken is of de nieuwste trainingsprogramma's en gerichte voeding voor hardlopers of krachtsporters. En het beste van alles is dat u het rechtstreeks bij u thuis kunt krijgen via een eenvoudige download - of waar u ook bent!

• Hier vindt u de nieuwste eBooks van True Fitness Blog

• Hier vind je alle ePapers (inclusief de low carb special in de foto) en alle nietjes van True Fitness Blog, nog eerder!