Het F-woord Verwijder "vetgedrukt" uit je vocabulaire

"Ik ben te dik" - deze zin wordt vaak gehoord, zelfs vanuit de mond. Maar pas op: zelfrespect kan enorm lijden van dergelijke uitspraken.

Iedereen doet het: vroeg of laat voelen we ons dik en praten we vaak uit - vaak in de hoop dat we eindelijk zover kunnen komen dat we dat kunnen veranderen. Dit kan echter een negatief effect hebben op het zelfbeeld en tot een neerwaartse spiraal leiden. Veeg dus je vocabulaire naar buiten!

Depressief - door "Fat Talk"?

Verschillende wetenschappelijke studies willen het bewijzen: wie zichzelf 'dik' noemt, verhoogt zijn kans op het ontwikkelen van een depressie. Spreuken zoals "Ik ben zo dik", "Ik past niet in mijn kleding" of "Mijn vrienden zijn veel dunner dan ik" leiden tot ontevredenheid over het eigen lichaam, wat van invloed kan zijn op het zelfrespect en depressieve stemmingen kan veroorzaken. Een onderzoek door de Universiteit van Arizona in Tucson heeft aangetoond dat vooral vrouwen worden getroffen.

Rethinking - maar hoe?

Wat te doen als de eigenwaarde lijdt onder het constante gebruik van het woord "vet"? Stop gewoon met het gebruik ervan! Maar hoe doe je dat? Aan de ene kant moet men er een regel van maken om zichzelf te behandelen met dezelfde vriendelijkheid die men ook voor andere mensen heeft. Zou je je beste vriend of beste buddyvet noemen? Of zelfs haar kind? Dus waarom zou je jezelf beledigen? Je zou dit tenslotte niet met je geliefde doen.

Verandering van onderwerp!

In plaats van je te concentreren op de negatieve aspecten van je lichaam, zou je je in plaats daarvan moeten concentreren op de mooie dingen over jezelf en je omgeving. Geef ze complimenten en accepteer ze dankbaar - en internaliseer ze in plaats van ze als onwaar te beschouwen. Het maakt de wereld om je heen meer positief en warmer.

Om jezelf aan te pakken

Houd rekening met alternatieve beschrijvingen van uw persoon. Denk aan wat je leuk vindt aan je lichaam, maar ook aan je karakter, schrijf deze positieve functies op plaknotities en plak ze op een plek die je elke dag ziet, bijvoorbeeld een spiegel of koelkast. U kunt uzelf dus op een subtiele maar effectieve manier helpen om een ​​beter zelfbeeld te krijgen.

Jurk eerlijke jurk

Veel mensen - vooral vrouwen - die zich te dik voelen, kopen en dragen kleding die te klein of niet flatterend is, en nemen dat vervolgens als basis voor hun overtuiging dat ze moeten afvallen. Neem een ​​realistische look in je garderobe en beslis of je een grotere kledingmaat niet zou moeten kopen. Als de outfit past, voel je je automatisch comfortabeler en aantrekkelijker!