Figuur trick Drink jezelf slank!

Vermindering van het eigen gewicht vereist veel discipline. Met een simpele truc vermijd je de insulineval en begin je: Drink jezelf slank!

Water is absoluut noodzakelijk. Dagelijks 1, 5 tot 2 liter zijn een must. Wanneer dorstig, nemen veel mensen echter hun toevlucht tot dranken zoals limonade. Deze bevatten niet alleen onnodige calorieën en doven je dorst voor een korte tijd, maar vanwege het hoge suikergehalte, zorgen ze ervoor dat de bloedsuikerspiegel omhoog schiet. Het resultaat: het lichaam geeft insuline af om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit feit is op zich niet slecht, als insuline - ons sleutelwoord: Insulin-Trennkost - de vetopslag niet zou bevoordelen!

Water helpt bij het afvallen

Een studie door de Charité in Berlijn heeft aangetoond dat alleen de conversie van limonade & Co. naar leidingwater de kilo's kan doen tuimelen. Het drinken van 500 ml koud water vlak voor de maaltijd verhoogt de verzadiging en verhoogt ook het energieverbruik. Uitgevoerd tot een jaar, zou het lichaam met 1, 5 tot 2 liter water als ons nummer 1-voedsel ongeveer 36 500 calorieën meer kunnen verbranden. Dat betekent: vijf kilo minder! De onderstaande tabel laat zien hoeveel calorieën in welk drankje zitten.

Drinken (0, 2 l) , kilocalorieën

Mineraalwater 0

Cola Light 0

Vruchtenthee 4

Koffie zwart 4

Kruidenthee 6

Groentesap 34

Tomatensap 34

Apple spritzer 48

Wortelsap 56

Orange limonade 64

Koffie (melk / suiker) 70

Appelsap 84

Bier 84

Radler 86

Sinaasappelsap 88

Cola 88

Multivitamine nectar 94

Witte wijn (droog) 138

Champagne 152

Rode wijn (droog) 156