Vegetarische recepten om af te vallen - dat is de reden waarom vleesloos zo "in"

No-meat recepten zijn heerlijk, ze maken je fit en je verliest twee keer zoveel als met vlees diëten. Hier zijn vegetarische recepten om gewicht te verliezen.

Doen zonder vlees en vis is niet alleen goed voor het milieu en voor de dieren, maar ook voor het figuur. Er is veel vraag naar vegetarische recepten voor gewichtsverlies, want volgens een studie gepubliceerd in juni 2017 in het tijdschrift Journals van het American College of Nutrition, kun je twee keer zoveel verliezen met een vegetarisch dieet als met een dieet dat vis en vlees bevat. 74 te zware diabetici namen deel aan het onderzoek. De groep, die vegetarisch voedsel at met een hoog percentage volkoren granen, peulvruchten, noten en fruit en slechts één portie magere yoghurt per dag als dierlijk vet mocht eten, deed tweemaal zoveel als de dieetgroep met vleesconsumptie. In de MRI-scanner werden de onderzoekers geleid door teamleider Dr. med. Hana Kahleová, directeur van klinisch onderzoek bij het Pyhsicisans Committee for Resilient Medicine in Washington, DC, laat zien dat vegetarische diëten voor gewichtsverlies niet alleen intramusculair vet verminderen, maar ook subfasciaal vet (het vet rondom de spieren). De onderzoeker concludeert: "Het vegetarische dieet bleek het meest effectieve dieet voor het verminderen van obesitas. Omdat het ook het meest effectief is gebleken in het verminderen van spiervet, lijkt het het metabolisme het beste te beïnvloeden. "

Vegetarische recepten om af te vallen

Photo Gallery

Vleeseters zien er oud uit - die vegetariërs voedt en kookt door de vele gezonde vegetarische recepten, die fit blijft en drie jaar langer leeft dan het bevolkingsgemiddelde. Dit is de conclusie van de Adventist Health Study aan de Loma Linda University in Zuid-Californië / VS. Vooral vrouwen zetten de trend om vegetariërs te worden. Vegetariër in Duitsland is jong, vrouwelijk, opgeleid en woont in een grote stad. Bovendien verlaagt vegetarisch voedsel het risico op tal van ziekten, omdat cholesterolgehaltes, bloedsuikerspiegels en BMI in het groen blijven. Geen wonder dat de vraag naar vlees en worst de laatste jaren is gedaald. Competitieve atleten die geen dierlijke eiwitten gebruiken, verliezen snel gewicht en kunnen het gewicht dan goed behouden. Niet alleen dat, de bloedsuikerspiegel en lipidenmetabolisme verbeteren ook drastisch.

Vegetarische recepten en vleesvervangers

Volgens de Vegetarische Federatie VEBU, die sinds 2017 'Proveg international' wordt genoemd, is elke tiende persoon in Duitsland vegetarisch - en het aantal neemt jaar na jaar toe. De Duitse baas van McDonald's prees Veggie-Burger als een verkooppromotor jaren geleden op de jaarlijkse conferentie van de groep. Het is dus niet verwonderlijk dat de verkoop van vleesvervangende producten de afgelopen vijf jaar ook is toegenomen. Dit wordt aangetoond door de huidige consumentenindex van de Gesellschaft für Konsumforschung (GfK).

De verkoop van vegetarische alternatieven is in de afgelopen vijf jaar bijna verdubbeld.

Vorig jaar gaf elke koper € 19, 13 uit aan groentenproducten. Vooral jongere mensen jonger dan 40 jaar kopen meer vleesvervangende producten. Momenteel is het aandeel van deze leeftijdsgroep in de verkoop van groentenproducten ongeveer een derde. Voor 60-plussers is dit 25 procent. De jongere mensen geven de voorkeur aan full-service winkelcentra die gemakkelijk toegankelijk zijn en een breed scala aan diensten hebben. Begrijpelijk, want recepten zonder vlees zijn niet alleen heerlijk, maar ook gezond en maken je fit. De vleesloze levensstijl roept dynamiek en verscheidenheid op in ons leven. En het hoeft niet bij bereide maaltijden uit de supermarkt te blijven! We hebben veel vegetarische diëten samengesteld om af te vallen en te genieten, en laten zien hoe gemakkelijk het is om recepten zonder vlees te maken.

Vegetarisch slank en goed gevoed

Iedereen die vegetarisch recept gebruikt voor gewichtsverlies is ook fit en gezond. Dus wees niet bang voor tekortkomingen. Antje Gahl, woordvoerster van de Duitse Vereniging voor Voeding, het centrale orgaan voor een gezonde levensstijl: "Wij adviseren gezonde mensen met een vegetarisch dieet met melk en eieren als een permanent dieet. IJzergebrek komt niet vaker voor bij vegetariërs dan bij vleeseters. Ze dekken hun ijzerbehoeften af ​​met volkoren granen, bladgroenten en verrijkte voedingsmiddelen. De eiwitbehoefte kan gemakkelijk worden afgedekt, z. Met peulvruchten, aardappelen of tofu. "