Vol met trendfeest op straatmarkten

Straatvoedsel is DE gastronomische trend: bijna elke grote stad heeft zo'n markt vol lekkernijen uit de hele wereld. Hier vindt u de beste markten van Duitsland.

Wat deel uitmaakt van het dagelijks leven van elke stad in Azië en al geruime tijd populair is in de VS, verovert al geruime tijd Duitse steden. De revolutie van het straatvoedsel vindt plaats op de zogenaamde straatvoedselmarkten. Deze hebben weinig gemeen met de currywinkel op Berlin Alexanderplatz of de straatsnack op het Centraal Station van München. Hoewel in beide gevallen food to go wordt aangeboden, kan de culinaire verscheidenheid aan snacks op straat eten in sommige gevallen concurreren met de beste restaurants.

De implementatie

Hoewel ze zichzelf markten noemen, vinden ze niet plaats op conventionele markten. In de meeste steden zijn de markten voor straatvoedsel gevestigd in afgelegen plaatsen en op oude industriële locaties. De naast elkaar geplaatste snackkraampjes bieden culinaire hoogstandjes van over de hele wereld. Het voedselaanbod van Chinese dumplings, Mexicaanse taco's tot Allgäu-kaas-spätzle, tot gerookt varkensvlees, veganistische tofu-burgers of Italiaanse pasta biedt alles wat een multiculturele stedeling kan dromen. Gezonde smoothies en heerlijke desserts mogen niet ontbreken. De porties worden klein gehouden en voldoen aan de kleine honger of laten genoeg ruimte over om verschillende delicatessen te testen op verschillende stands.

De beste markten

 1. Berlijn
  De hoofdstad loopt voorop op straatvoedselmarkten, met een keuze uit vijf verschillende markten. De meeste zijn tot laat geopend en soms wordt de eetervaring aangevuld met livemuziek en dj's. Elke zondag in de dorpsmarkt Neue Heimat op de RAW-site in Friedrichshain, vindt de grootste straatvoedselmarkt elke zondag plaats in de zomer van 2014. De eerste straatvoedselmarkt opende zijn deuren in de imposante markthal Neun in Kreuzberg en werd daar elke donderdag van 17.00 tot 22.00 uur gehouden. Elke vrijdag is er street food in de Bite Club op Eichenstraße 4 en wekelijks in de Kulturbrauerei.

 2. Hamburg
  Hamburg heeft ook een aantal straatvoedingsmarkten. Elke zondag kunnen hongerige mensen terecht op de Food Truck Market aan de Lagerstraße 11, of als alternatief elke zaterdag in de fabriek en op speciale locaties aan de 'Marktzeit'.

 3. München
  Het München kan elke vrijdag vanaf 16 uur in de MMA 'Munich's First Street Food Market' bezoeken. Düsseldorf In Düsseldorf worden elke donderdag internationale delicatessen geserveerd op de 'Street Food Thursday' in het Stahlwerk & Treibgut.

 4. Frankfurt
  In Frankfurt op 15./16. Augustus het Frankfurt Steetfood Festival 'Uff the Hand' op Bornheimer Hang en op 22./23. Augustus het Street Food Weekend.

 5. Keulen
  Keulen volgt de trend op 20/21. Juni en 25./26. Juli met het 'Street Food Festival' aan de Vogelsanger Straße en op 27./28. Augustus met het 'Beach Food Fest' aan de strandbar Bollard. Daarnaast zijn deze en andere Duitse steden en af ​​en toe evenementen voor straatvoedselevenementen.