Geitenkaas De milde wildernis: 13 x geitenkaas om verliefd op te worden!

Houd je van kaas? Dan zal je van geitenkaas houden! Met zijn onvergelijkbare smaak verfijnt hij de fitnesskeuken. We hebben 13 toprecepten!

Photo Gallery

Geitenkaas is een multi-talent als het gaat om het gebruik in geschikte recepten! Quiches, salades, in pasta, ravioli of gekarameliseerd - dus je zult van hem houden! 11 recepten in onze fotogalerij - plus de twee video-recepten: boven de fruitige salade met geitenkaas en Ajvar, en in de link bar de geweldige avocado salade met geitenkaas ...

Geitenkaas is iets voor speciale kaasliefhebbers!

  • De milde scherpte, de soms sobere eerste smaak, die echter in toenemende mate een zachte toon naar de achterkant van het gehemelte wordt, maakt het onvergelijkbaar in het kaasveld.

En als je van geitenkaas houdt, wil je het niet meer opgeven. We hebben geweldige recepten voor u om uit te proberen in onze fotogalerij en in de receptvideo's!

Geitenkaas: productie, variëteiten, smaak

Net als normale kaas zijn er veel verschillende soorten geitenkaas met hun eigen onderscheidende smaken. Er zijn ook geitenkazen in veel Europese landen - van Duitsland tot Zwitserland en van Frankrijk tot Italië. Onze Franse buren produceren alleen al meer dan 100 verschillende geitenkazen. Volgens de kaasverordening moet een kaas die in Duitsland als geitenkaas is verklaard, ook volledig uit geitenmelk worden gemaakt. In Duitsland is de Altenburger geitenkaas met karwij het bekendst. Voor gemengde kaas (uit het buitenland) moet een minimum van 15% geitenmelk worden gebruikt.

  1. Ook is er niet veel verschil met koemelkkaas - behalve de recente, Roquefort-achtige smaak. De ingrediënten (zie kader) zijn relatief identiek, maar geitenkaas bevat minder vet en caseïne. Wie last heeft van een tarwe-eiwitallergie, geitenkaas is daarom waarschijnlijk beter dan normale kaas!
  2. In de productie krijg je geitenkaas in alle gangbare variaties - van harde kaas tot blauwe kaas tot zachte en roomkaas. En in de productievormen is gemengd bonte: een klassieker is de geitenkaasrol, je krijgt geitenkaas maar ook als een bal, cilinder, in al gesneden kleine ronde plakjes en nog veel meer.
  3. De smaak wordt beïnvloed door vele factoren. Het fokken en voeren van de dieren, hun ras en de individuele productiewijze zijn slechts een paar kenmerken die de smaak beïnvloeden.
  4. Hoe volwassener de geitenkaas, hoe intenser de smaakervaring. Beginners moeten daarom eerst beginnen met een jonge, milde roomkaasvariatie en daarna geleidelijk meer durven.

Geitenkaas: voedingsfeiten en vetgehalte

... per 100 gram:

• ongeveer 360 calorieën

• Vetgehalte 30 gram, waarvan 21 gram verzadigd vet en 7 gram onverzadigd vet

• Eiwit 22 gram

• Koolhydraten 0, 1 gram

• suiker 0, 1 gram

• rijk aan natrium, calcium en kalium

Geniet van geitenkaas!

De milde wilde heeft met zijn fijne specerijen niet alleen puur op brood of decoratief saillant op een kaasplateau, maar ook als een verfijnder van heerlijk gezond voedsel (zie ook onze 13 geweldige recepten hierboven!). Koud komt het goed met mediterrane kruiden of ingemaakte tomaten, maar zoet als een contrast past perfect, of honing of verschillende soorten fruit. Vaak vind je het in salades, die het een eigen toets geeft, maar ook warme gerechten profiteren van het nobele droge aroma. Geitenkaas is zelfs geweldig als een sausspit!

  • Geitroomkaas moet altijd onmiddellijk worden gegeten, hij rijpt niet. In olie houdt geitenkaas enkele weken vast. Zachte geitenkaas is de beste manier om het in de koelkast te bewaren, verse geitenkaas en geitenkaas over het groentecompartiment, waar het kouder is.