Griekse yoghurt Vol van smaak - geweldige energieboost!

Ben je op zoek naar een heerlijke snack die je kracht geeft en tegelijkertijd helpt om af te vallen? Nooit Griekse yoghurt: hij is veelzijdig en heel gezond!

inhoud
 • Hoe smaakt Griekse yoghurt?
 • De oorsprong van Griekse yoghurt
 • Griekse yoghurt en zijn voedingswaarden
 • Waarom helpt Griekse yoghurt om af te vallen?
 • Waar kan ik Griekse yoghurt krijgen?
 • In de supermarkt: is dit echt Griekse yoghurt?
 • GREEK YOGHURT IS VEELZIJDIG

Griekse yoghurt is niet alleen het geheim van vele sterren, maar is ook populair bij mensen die een eiwitrijk en koolhydraatarm ontbijt willen dat goed smaakt en gezond is. Waarom is Griekse yoghurt zo populair?

Hoe smaakt Griekse yoghurt?

Kortom: onmiskenbaar! De consistentie is romig en vol vanwege het hogere vetgehalte, en dat is hoe het smaakt. De smaak ervan wordt gekenmerkt door een milde zuurgraad, die ook voorkomt dat het zo lust.

De oorsprong van Griekse yoghurt

Wordt Griekse yoghurt gemaakt in Zuid-Europa of waar komt het vandaan? In feite is deze aanduiding hoofdzakelijk een beschrijving van het productieproces. Je hebt ongeveer 4 liter melk nodig voor een kilo Griekse yoghurt, bij normale yoghurt is deze verhouding één op één! Yoghurt, die volgens de Griekse traditie wordt geproduceerd, ontstaat anders net als onze conventionele yoghurt - melk is verrijkt met melkzuurbacteriën. De yoghurtmassa wordt afgetapt zodat de wei zich van de yoghurt afscheidt.

Het belangrijkste verschil is de tijd: Griekse yoghurt druipt langer, verliest meer water en wordt romiger.

Griekse yoghurt en zijn voedingswaarden

Maar dat is niet alles: het meer tijdrovende proces zorgt ook voor een hoger eiwitgehalte - Griekse yoghurt bevat twee keer zoveel eiwit als conventionele yoghurt. Bovendien heeft het minder suiker en smaakt het een beetje zuurder. Trouwens, Griekse yoghurt wordt door sommige mensen met lactose-intolerantie getolereerd, omdat het productieproces lactose blijft afbreken. Echter, Griekse yoghurt heeft ongeveer 10 procent vet bij ongeveer 130 calorieën per 100 gram en ongeveer vier procent suiker.

Waarom helpt Griekse yoghurt om af te vallen?

 1. Veel eiwitten, weinig koolhydraten, gezonde vetten - dat is het recept voor succes. Griekse yoghurt zou bijvoorbeeld Heidi Klum geholpen hebben zijn vorm terug te krijgen na de geboorte van haar laatste kind. Het hoge eiwitgehalte zorgt er ook voor dat yoghurt vol is en voorkomt voedsel hunkeren. Hij helpt ook met spiergroei en ondersteunt je daarom in je sportieve ambities.
 2. Griekse yoghurt bevat veel probiotische stoffen en ondersteunt zo de spijsvertering en de ontwikkeling van een gezonde darmflora . Het belang van een goede darmflora is de laatste jaren door wetenschappers onderzocht - het biedt niet alleen een sterk immuunsysteem, maar ook een stabielere psyche.
 3. Met een calciumgehalte van 18 procent is Griekse yoghurt ook een geweldige bron van calcium en versterkt het botten, haar en nagels. Hij levert ook de belangrijke vitamine B12, die nuttig is voor ons bloed, de hersenfunctie en ons DNA. Vooral vegetariërs profiteren van het feit dat Griekse yoghurt regelmatig een basis is omdat ze afhankelijk zijn van goede bronnen van eiwitten en vitamine B12 vanwege hun onthouding van vlees.

Waar kan ik Griekse yoghurt krijgen?

Als u het niet in de supermarkt bij u thuis haalt, googelt u gewoon voor "koop Griekse yoghurt": online kunt u het bestellen in grote steden zoals Hamburg bij REWE, maar alleen in een magere vorm met 0, 2 procent vet - met het originele maar dat heeft dan weinig te doen. Een beker van 170 gram kost ongeveer 1, 50 plus verzendkosten. Sommige natuurvoedingswinkels hebben hem maar aangeboden.

In de supermarkt: is dit echt Griekse yoghurt?

Griekse yoghurt is erg populair, dus pas op dat je niet valt voor een etiketfraude. Hoewel Griekse yoghurt volgens het etiket in de beker zit, is het de moeite waard om meer te lezen over wat erin zit. Experts "waarschuwen" ook tegen "yoghurt op de Griekse manier" - zelfs dat is niet vergelijkbaar met het origineel. Om echt gezond te zijn, moet je Griekse yoghurt geen verdikkingsmiddelen bevatten zoals gelatine of zetmeel, geen wei of melkzuurconcentraat, geen gemodificeerd zetmeel en geen pectine. Overigens is Griekse yoghurt traditioneel gemaakt met geitenmelk in zijn thuisland - en dat zou je ook moeten proberen!

GREEK YOGHURT IS VEELZIJDIG

Hoe vind je je Griekse yoghurt het beste?

 • Je kunt er 's ochtends van genieten met verse bessen en havermout, ontbijtgranen, noten en chiazaden toevoegen om meer voedingsstoffen en vezels te krijgen.
 • Uiteraard kan Griekse yoghurt ook deel uitmaken van je smoothies, of dit nu met fruit of groenten is.
 • Kruidige, gezonde dips kunnen ook met hen worden gemengd, bijvoorbeeld tzatziki met veel knoflook.
 • Of rond een pittige groentespaanse peper af met een lepel Griekse yoghurt.