Konjak-noedels Getest door True Fitness Blog: Konjag-noodles!

Dieter Konjak-noedels: geen calorieën, weinig koolhydraten, weinig vet en glutenvrij - maar met glucomannaan, dat helpt om af te vallen. Hoe smaakt dat? We hebben het getest.

Slank met Konjag-noedels?

Ja, ze bestaan ​​- de zorgeloze noodle! Haar naam is Konjak of, poëtisch, shirataki noodle (Japans voor "witte waterval"). En één meteen:

Ondanks alle gekke productfeiten, is de Konjak-noodle niet het creëren van inventieve moleculaire koks, maar maakt hij al eeuwen deel uit van de Japanse kookcultuur. Als borg landt ze van oudsher in Japanse soepen en stoofschotels.

Het plan om ze als pasta te gebruiken, is nieuw. Geweldig idee? We wilden dat precies weten. Bovenal, hoe smaken de kleurloze dingen? Wat zit er nog meer in? Waar haal je ze vandaan en wat kosten ze?
• Het testresultaat voor de producten die we hebben geproefd, is later in dit artikel te vinden.

Hoofdbestanddeel: glucomannan

De noodle-beginneling wordt beschouwd als een wonder voor gewichtsverlies, is vrij van calorieën, vetten, koolhydraten en gluten. Het bevat veel glucomannans - vezels, die helpen bij het afvallen en de darm onderhouden. De lijst met ingrediënten is beheersbaar: heel, heel veel water, het wortelmeel van konjac (zie kader) en wat calciumhydroxideoplossing als zuurteregelaar, die de pH van het product op een gunstig niveau zou moeten houden.

  • De naam Konjakmehl bestaat voornamelijk uit glucomannan - een in water oplosbare vezel, die 50 keer zoveel water kan binden als hun eigen massa. Dus de maag is snel gevuld, het ledigen is vertraagd:

Je bent snel
en vol voor een lange tijd!

Glucomannan passeert de dunne darm, waar we normaal gesproken de splitsen voedingsbestanddelen oppikken. Geen absorptie = geen energie = geen calorieën. Tegelijkertijd bindt het andere voedingsstoffen en vermindert zo hun opname. Uiteindelijk komt glucomannaan terecht in de dikke darm, waar bepaalde soorten bacteriën dan nog kleine hoeveelheden energie uit het plantenmateriaal kunnen extraheren. Konjac-meel wordt niet alleen traditioneel als voedsel gebruikt, maar ook als geneesmiddel in China, Japan en Zuidoost-Azië. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt een gel van het konjac-meel gebruikt voor ontgifting, het is bedoeld om de vorming van tumoren te onderdrukken, om congestie te bestrijden en als een slijmvlekkenmiddel.In China is konjac gebruikt om astma, hoest, brandwonden en huidaandoeningen te behandelen.

Maar zelfs moderne klinische studies bevestigen glucomannan eigenlijk gezondheidsbevorderende effecten: het zou moeten

  • lager cholesterol
  • een positief effect hebben op koolhydraatmetabolisme, darmbewegingen en intestinale kolonisatie
  • Bovendien is aangetoond dat glucomannaan gewichtsverlies ondersteunt

Tot dusver de theorie, maar nu om te oefenen.

De test: 8 x Konjag-noedels

We proefden acht verschillende Konjak-spaghetti: van supermarkt, reformwinkel, drogisterij, (online) fitnesswinkels en Aziatische winkels. Al tijdens de voorbereiding hebben we aandacht besteed aan de geur en optische details. We spoelen de noedels grondig, laten ze drie minuten in gekookt water koken, laten ze uitlekken en smaken ze - ook puur. Zeven redactie proefde toen de pasta samen met tomatensaus. Ze beschreven geur, smaak, textuur en uiterlijk en kregen een tot zes punten, afhankelijk van hun smaak. De proeverij was zonder kennis van het merk.

Conclusie: Functioneel eten ja, sensueel genot nee

Bijna alle noedels verstrekten een voorbereidingshandleiding, meestal pictografisch met korte tekst. Voor drie producten werden de noedels geknoopt in kleine verpakkingen - irritant voor ons. Omdat een instructie, of en hoe we de noedels zouden moeten ontwarren, niet bestond. Zes producten werden dubbel ingepakt - om veiligheidsredenen. Voor eenmaal geopend, ontmoet men meestal een onappetijtige, luchtige geur. Bij het spoelen gaat het soms voor een groot deel, gedeeltelijk volledig, maar komt het echt weer tot zijn recht tijdens het zetten. De noedels proeven geen vis.

Ze smaken gewoon niet lekker, maar er wordt gezegd dat ze goed zijn voor de smaak van de saus

- we kunnen dat niet bevestigen. Er zijn grote verschillen in prijs. Wie koopt in de Aziatische markt, bespaart netjes: hetzelfde bedrag, halve prijs. Onze testwinnaar is een echte Aziaat. Niettemin: Culinair zijn er geen hoogtepunten. Alleen consistentie en uiterlijk zijn soms beter, soms slechter.

Wij adviseren: als Konjak noedels, dan op originele Japanse recepten zetten - Konjak overtuigt ons als een pasta tenminste niet.

Konjac Root: wat is het?

"Amorphophallus konjac": de knol van de duivelentong wordt een vaste waarde in de fitness- en wellnesswereld

Konjak-wortel is de knol van de duiventong, ook wel traanboom genoemd. Door drogen en malen wordt een poeder verkregen dat voor 80% uit onverteerbare koolhydraten bestaat. Hiervan is 60 tot 80 procent oplosbare vezel, voornamelijk glucomannaan. Naast noedels maken de Japanners ook tofu-achtige blokken uit de Konjakmehl. In de cosmetica-industrie Konjak z. B. verzameling als schoonmaakspons of hydraterende ingrediënt.

Stadsgeur

Waar gekocht: Asialaden
Ingrediënten: water, konjac poeder (3, 8%), calciumhydroxide
Voedingswaarden in 100 g: 9, 5 kcal, voedingsvezels (N / A)
Proeven **: bij openen, kleverige, licht koolzuurachtige geur. Aangenaam in de beet, stevig, doet denken aan calamares. Opvallend dunnere strengen van noedels als visueel aantrekkelijk.
Beoordeling: 3, 3 punten ***

Conclusie: Goedkoop, authentiek product uit China. Eenvoudig verpakt, in porties gebundeld. Zeer minimalistische instructie in het Engels. Onze "favoriet" bij de proeverij.

ark

Waar gekocht: reformwinkel
Ingrediënten: water, konjacmeel * (2, 8%), calciumhydroxide
Voedingswaarden in 100 g: 14 kcal, Fiber (N / A)
Proeverij **: ruikt bij openen voor garnalen, na bereiding van degelijk. Ook wordt er iets chemisch, plasticachtig geroken. Stevig in de beet (plantaardig), minder plakkerig dan vele anderen. Lijkt op glazen noedels.
Beoordeling: 2.9 punten ***

Conclusie: minder inhoud, maar het duurste product. Van gecertificeerde biologische landbouw. Dubbel verpakt, gebundeld in porties. Tweede hoogste beoordeling.

asiatica

Waar gekocht: Asialaden
Ingrediënten: water, konjacmeel (4, 4%), calciumhydroxide
Voedingswaarden in 100 g: 7 kcal, 3, 56 g vezels
Proeverij **: wanneer zeer pappiger geopend, lichtjes visachtig. Smaakt kleverig en waterig met tonen als "oud", "muf", "visachtig" en "chemisch". Zonder beet, heel zacht tot glibberig papperig. Dikkere noedelstrengen
Beoordeling: 1.7 punten ***

Conclusie: authentiek Aziatisch product uit Thailand. Dubbel verpakt. Pictografische gids. Onaangename aromatische miss-notities. Tweede laagste rating.

7de Manor

Waar gekocht: Asialaden
Ingrediënten: konjac poeder, water, calciumhydroxide
Voedingswaarden in 100 g: 11 kcal, voedingsvezels (geen informatie beschikbaar)
Proeverij **: bij het openen, houtachtige, plantaardige geur die doet denken aan nat karton. Relatief zacht in de beet, enigszins waterig, bijna morsig. Doet denken aan glasnoedels
Beoordeling: 2, 7 punten ***

Conclusie: authentiek, goedkoop Azië-product. Eenvoudig verpakt, in porties gebundeld. Instructies ontbreken volledig. Geur minder doordringend dan andere producten. Niet veel kritiek, maar geen culinaire hoogstandjes.

Kajnok

Waar gekocht: Edeka
Ingrediënten: water (97%), konjacmeel (2, 7%), calciumhydroxide
Voedingswaarden in 100 g: 8 kcal, 2, 7 g vezels
Proeven **: bij het openen van een zeer discrete, zeepachtige en pappiger geur. Vrij waterige, enigszins chemische en enigszins algen. Harde, stevige consistentie. Niet glad, eerder droog, gelatineachtig. Goede pastadikte
Beoordeling: 2, 2 punten ***

Conclusie: dubbel verpakt. Gedetailleerde samenvatting en beschrijvende instructies. Positief: tip voor betere smaakabsorptie

NU3

Waar gekocht: nu3 online winkel
Ingrediënten: Konjac-bloem, water
Voedingswaarden in 100 g: 7 kcal, 3, 6 g vezels
Proeverij **: bij het openen enigszins visachtig, zeer papaver en zure geur. Na het koken licht muf en visachtig. Waterig, met een chemische nasmaak. Nog steeds licht bijten, maar zacht - doet denken aan echte spaghetti
Beoordeling: 2, 5 punten ***

Conclusie: ruikt onaangenaam bij het openen. Dubbel verpakt. Gids voor minimalistisch. Beste consistentie.

Slendier

Waar gekocht: fitnesswinkel
Ingrediënten: water, konjac * (5, 1%), calciumhydroxide
Voedingswaarden in 100 g: 8 kcal, 5 g vezels
Proeverij **: wanneer geopend visachtig, muffe geur. Soaked, paste-like en chemical. Waterige, kunstige afdronk. Muskachtig-waterige consistentie, maar hard vanbinnen. Spawn-achtige uiterlijk: grijs-roze met donkere vlekken
Beoordeling: 1, 1 punten ***

Conclusie: goede pictografische instructies. Dubbel verpakt, meer inlaatwater. Culinair en visueel overtuigen van de Bionudeln nul

Vitanu

Waar gekocht: drogisterij
Ingrediënten: water, konjac * (glucomannaan), havervezel *, calciumhydroxide
Voedingswaarden in 100 g: 9 kcal, 4, 4 g vezels
Proeven **: bij het openen van sterke visgeur, passeert tijdens het spoelen. Laat pure zeepachtige film achter op de tong. Crunchy-bite-firm consistentie. Smakelijk, noedelachtig uiterlijk
Beoordeling: 2.9 punten ***

Conclusie: zeer goede instructies. Dubbel verpakt. Geen puur konjac-product - havervezels zorgen voor een spaghetti-achtig uiterlijk

* Organisch
** Alle geur- en smaakveranderingen waren zeer discreet
*** van mogelijk 6 punten