Melamine Gevaarlijke plastic schaaltjes

Hoewel kleurrijke plastic gerechten er cool uitzien, maar als ze verkeerd worden gebruikt, wordt het hoofdbestanddeel Melanim een ​​gevaar voor de gezondheid.

De trend in picknickbehoeften gaat naar kleurrijke kommen, borden, bestek en kopjes gemaakt van melamine. Dit materiaal is prachtig gekleurd, heeft een glad oppervlak en is onbreekbaar. Wat velen niet weten, is dat het harnas een aantal gezondheidsrisico's heeft als het verkeerd wordt gebruikt. De fabrikanten verwijzen niet eens naar het probleem, volgens een onderzoek door adviescentra voor consumenten. Melamine wordt gevaarlijk voor de gezondheid bij verhitting tot meer dan 70 ° C. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een melamine kooklepel langer in een pan met kokende soep of saus blijft of wanneer melamine gerechten in de magnetron of misschien in de hete oven worden geplaatst.

Wat is melamine?

Melamine is een kleurloze stof die als hechtmiddel wordt gebruikt. Bij de productie van kunststofschalen reageert melamine met formaldehyde tot melaminehars. Het tafelgerei van melaminehars heeft een glad oppervlak, is onbreekbaar en stabiel - perfect voor gezinnen of kamperen. Het gebruik in de warme keuken is echter meer dan twijfelachtig, want

van 70 ° C melaminehars wordt een gevaar!

Vanaf 70 ° C komen de uitgangsmaterialen melamine en formaldehyde vrij en bereiken ze ons voedsel. De limieten zijn duidelijk overschreden en we absorberen te veel melamine en formaldehyde. Er wordt aangenomen dat formaldehyde allergieën kan veroorzaken evenals irritatie van ogen en luchtwegen. Als we formaldehyde inhaleren, kan het zelfs kanker veroorzaken in de nasopharynx. Melamine zou blaas- en nierziekte veroorzaken.

Fabrikanten waarschuwen niet voor melanim

Het Consumer Center controleerde de fabrikantinformatie van 78 verschillende plastic producten. De criteria omvatten informatie over het materiaal, alsmede instructies voor gebruik en gebruik met geschikte temperatuurgegevens. Alleen producten waarin de instructies duidelijk en permanent herkenbaar zijn, zijn ook voldoende gemarkeerd voor de handel. Het trieste resultaat: voor geen enkele fabrikant was de informatie over het gebruik voldoende! Voor veel producten staat de informatie alleen op de verpakking, die meestal na de aankoop wordt weggegooid. Het consumentencentrum eist daarom een ​​exacte etikettering van plastic gerechten voor de consument!

Gebruik melamine in de keuken goed!

Het Federaal Instituut voor Risicobeoordeling (BfR) adviseert om tijdens het koken, braden en het gebruik in de magnetron plastic servies met melamine niet te gebruiken.

Melamine-serviesgoed mag alleen worden gebruikt voor het tafelen, nooit voor het koken.

Maar u hoeft niet te doen zonder zijn favoriete melamine-servies. Tips voor het blijven gebruiken van plastic keukengerei tijdens het koken zonder zorgen in de keuken:

  • Verwarm niet boven 70 ° C!
  • Gebruik een houten lepel alleen om te roeren en laat hem niet lang in de pan of pan liggen!

En maak je geen zorgen over thee, koffie, warme soepen of pap. Ze koelen snel genoeg af op kamertemperatuur en kunnen zonder aarzeling in de plastic container worden geconsumeerd! Melamine of niet.