Mineraal zink Belangrijk voor de geslachtshormonen

Zink is essentieel voor groei en voortplanting, omdat het cruciaal is voor de verdeling van onze cellen. Ook profiteren huid en haar.

Naast ijzer is zink kwantitatief het meest voorkomende spoorelement in ons lichaam. Het is kritisch betrokken bij celdeling en beïnvloedt zo onze groei. Daarnaast speelt het mineraal een rol bij de productie van eiwitten en in de functie van immuuncellen, evenals in huid- en oogfunctie. Bovendien voorkomt het dat ons haar dun en broos wordt. Een overdosis van het voedsel is buitengewoon moeilijk te bereiken. Als u echter zure voedingsmiddelen bewaart in zinkcontainers, kan het sporenelement worden overgebracht naar het voedsel - en vergiftiging is mogelijk.
Alles zit erin: kaas, ossenhaas, lam, gevogelte, zeevis, zeevruchten, eieren, noten, peulvruchten
Dagelijkse behoefte: 7 mg / dag bij vrouwen en 10 mg / dag bij mannen
Daar is het goed voor: onmisbaar voor groei en voortplanting. Ongeveer 300 enzymen hebben zink nodig om te werken. Het speelt ook een rol bij de ontwikkeling van geslachtshormonen.
Overdosering: Hoge doses (meer dan 150 mg / dag) over een langere periode kunnen diarree, braken en koliek veroorzaken. Omdat zink betrokken is bij de celdeling, wordt een verband met de groei van tumoren besproken.