Geen drukte en drukte bij Kerstmis Gezonde snacks voor Lazy

Wil je een gezond tussendoortje, maar voel je geen uren aan keukenactie? Geen probleem, we hebben de beste recepten voor snelle traktaties voor jou!

Vooral in de kersttijd moeten we onszelf niet voor de gek houden: het moet snel in de keuken zijn! Tussen geschenken, kerstfeesten en stress met verschillende familiebezoeken hebben we de minste tijd om uren in de keuken door te brengen. Geen reden om gekochte calorie-bommen te pakken! We geven je supereenvoudige snackrecepten die zacht zijn voor de heupen en erg lekker.

Banana ijs

Eenvoudiger kan het niet: bananen in blokjes snijden en ze invriezen. Dan in de blender en je hebt heerlijk en caloriearm ijs!

Het beste van alles is dat je het kunt combineren met alles wat je leuk vindt - van donkere chocolade tot ontbijtgranen en kokosnootvlokken tot chiazaden!

Een heerlijke optie voor degenen die niet van ijs houden en zichzelf trakteren op een paar extra calorieën met Kerstmis: snij een banaan en lijm twee helften samen met een druppeltje pindakaas. Daarna naar de vriezer. Daarna kan de banaan-pindakaas sandwich nog een keer worden gedoopt in gesmolten donkere chocolade. Laat drogen alvorens te serveren en voilà!

Blueberry Yoghurt Drops

In plaats van gezonde bosbessen in witte chocolade, probeer dan yoghurt! Dit smaakt erg lekker, vooral als je rijke Griekse yoghurt neemt. Simpelweg de bessen op een tandenstoker spugen en na onderdompelen op een blik in de vriezer leggen.

Zoete aardappelchips

Al veganistisch superster Attila Hildmann heeft het ons verkondigd: zoete aardappelen zijn geweldig, als je lekker, maar figuurbewust wilt eten. Snijd je zoete aardappelen in dunne plakjes, maar laat de kom aan, want er zitten veel vitamines in! Dan kun je ze besprenkelen met ingrediënten naar keuze: olie op basis van basilicum bijvoorbeeld, of curry, kurkuma, paprika, wat je ook maar in je opkomt. De schijfjes komen dan ongeveer 15 minuten in de 170 graden hete oven.

Overigens kunt u hetzelfde doen met appels - maar dan is kaneel beter voor kruiden en moet de oven op een lagere temperatuur worden ingesteld, 110 graden bereik.

Geroosterde kikkererwten

Zin in specerijen? Pak een pakje kikkererwten en meng bijvoorbeeld zout, komijn, venkel en korianderzaad, paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Rol de erwten er gewoon in en spreid ze over een bakplaat. Gedurende ongeveer 30 minuten in de 170 graden hete oven en klaar.