Dieet Trick Water helpt bij het afvallen

Het is al lang gedacht - nu hebben wetenschappers bewezen: wie gewoon twee glazen kraanwater drinkt voor het eten, neemt veel sneller af.

Drinkwater was lange tijd een geheim - vooral tijdens een dieet. Amerikaanse wetenschappers hebben nu kunnen aantonen dat twee glazen water vóór elke maaltijd daadwerkelijk gewichtsverlies versnellen. Voor haar studie, Dr. Brenda Davis van Virginia Tech University gaf de 48 proefpersonen toe in twee dieetgroepen. De helft kreeg de opdracht om voor elke maaltijd twee glazen water te drinken, de controlegroep veranderde hun vochtinname niet. Resultaat: na twaalf weken waren de waterdrinkers gemiddeld zeven kilo kwijtgeraakt - twee kilo meer dan de controlegroep.

Meer water - minder honger

De extra gewichtsverlies wetenschappers schrijven het feit dat het water het begin van verzadiging versnelt. Simpel gezegd: als er al veel water in de maag zit, past er minder voedsel in. Aldus toonde de studie aan dat de proefpersonen 75 tot 90 calorieën per maaltijd minder verbruikten door het verhoogde waterverbruik. Een studie van de Charité van Berlijn heeft al jaren geleden aangetoond dat zelfs het verbruik van 1, 5 tot 2 liter drinkwater per dag het energieverbruik kan verhogen met maximaal 100 calorieën. Studiedirecteur Michael Boschmann: "Dat geldt ook voor mensen met overgewicht."