Schmand Schmand is zo heerlijk en veelzijdig

Vanwege Schmand is muf! We hebben heerlijke ideeën die u kunt implementeren met het zure roomproduct.

Voor sommigen klinkt Schmand misschien als iets dat de grootmoeder in de keuken gebruikte - maar de klassieker is zo veelzijdig en je kunt zelfs iets goeds doen voor je lichaam! Hier zijn heerlijke ideeën met zure room:

Wat is Schmand eigenlijk?

Schmand is zure room - het is zo simpel als dat. Wat het scheidt van gewone zure room, is echter de consistentie, die steviger is, en het vetgehalte, dat 20 tot 29 procent hoger is. Sommigen vergelijken ook Schmand en Crème Fràiche: Schmand heeft ondanks zijn vergelijkbare consistentie een mildere, minder zure smaak en een lager vetgehalte in vergelijking.

Is Schmand gezond?

Schmand wordt geproduceerd door bepaalde melkzuurbacteriën aan de crème toe te voegen, waardoor deze zuur en stevig wordt. Dit verzuringsproces vindt ook plaats met producten zoals karnemelk, yoghurt of kefir. Ze bevatten allemaal probiotica naast eiwitten en vitaminen en helpen zo de darmgezondheid.

Voor degenen die niet zo goed melk verdragen, zijn verzuurde producten zoals zure room interessant omdat de melksuiker grotendeels is omgezet in melkzuur door de melkzuurbacteriën. Zelfs mensen met lactose-intolerantie kunnen daarom kleine hoeveelheden zure room en co tolereren.

Hoe is Schmand in de keuken gebruikt?

  • Schmand is veelzijdig: je kunt het gebruiken om soepen, sauzen en stoofpotten te verdikken en iets substantieels te maken. Vergeleken met zure room is zure room een ​​beetje dikker, maar daarom vlokt het niet uit bij verhitting. Schmand is ook geschikt als een topping voor gerechten zoals chili con carne en de Russische rode bieten soep borschtsch evenals voor het vullen van Mexicaanse taco's. Waar je ook crĆØme fràiche zou gebruiken, je kunt een paar procentpunten vet besparen met Schmand - best interessant voor diegenen die wat gewicht willen verliezen.
  • Een ander alternatief dat u nog meer vet kan besparen, is zure room. Zure room wordt op dezelfde manier geproduceerd als zure room, maar heeft slechts een vetgehalte van 10 procent. U kunt zure room zoals zure room gebruiken, maar wees voorzichtig bij het verwarmen. Het ingesloten eiwit coaguleert in hete vloeistoffen en flocculeert sneller. Als je de zure room vooraf mengt met wat meel of maïszetmeel, kun je dat voorkomen.
  • Zelfs als u een smakelijke remoulade voor jasaardappelen nodig heeft, kunt u zure room en yoghurt mengen met zout, peper, suiker en gehakte uien en augurken.

  • Schmand is ook geschikt voor desserts en op sommige plaatsen wordt het ook gebruikt voor het bakken om een ​​heerlijke zure roomcake te maken. Met wat honing of suiker geroerd, kunt u ook zure room als crème-vervanger op cakes en desserts.