Bestrijding van verkoudheid Stop de kou met appel en mierikswortel

Let op: De koude periode nadert! Gelukkig geven voedingsmiddelen zoals appel en mierikswortel geen kans op vervelende verkoudheid.

Moeilijk te geloven, maar in de herfst en de winter, zijn appel en mierikswortel een echt droomteam - ook al bevinden ze zich aan compleet verschillende uiteinden van het smaakspectrum. Hoewel appels een zure smaak hebben, maakt mierikswortel het knapperig. Deze combinatie is niet alleen een echte smaakervaring, maar ook echt gezond. Nu het koud is, kan dit ongewone culinaire stel het immuunsysteem versterken en beschermen tegen verkoudheid, hoesten en coïnciteren.

Apple - Een vitamine-rijk fruit

Er zijn veel vitamines in deze ronde vrucht. Het voorziet ons lichaam van B-, C- en E-vitamines, die allemaal de afweer van het lichaam versterken; Vitamine C draagt ​​ook bij aan de celbescherming. Daarnaast zitten appels vol met mineralen zoals magnesium, calcium, ijzer en kalium. De laatste helpt vooral bij uitputting en laat ons nieuwe kracht verzamelen. Maar het is niet alleen het immuunsysteem dat baat heeft bij appelconsumptie: vezels, zoals pectines, zitten ook in dit fruit, wat zorgt voor een gezonde spijsvertering en langer vol blijft. Antioxidanten beschermen de cellen echter tegen vrije radicalen en versterken het bindweefsel. Een extra voordeel voor diegenen die aandacht besteden aan hun figuur: appels hebben gemiddeld slechts 50 tot 70 calorieën. Overigens is het grootste deel van de vitamine C te vinden in de Berlepsch-appelvariëteit - en direct onder de huid! U kunt dus zonder de vervelende peeling doen.

Mierikswortel - Scherp wonderwapen

Pas wanneer deze wortel wordt gesneden of geraspt, wordt de scherpte onthuld waarvoor mierikswortel bekend is. Dit komt omdat het belangrijkste actieve ingrediënt Sinigrin, in combinatie met zuurstof, in mosterdolie verandert. En juist deze maken de mierikswortel zo pittig, maar ook gezond! Ze doden schadelijke bacteriën en virussen, zorgen voor snellere verwijdering van verontreinigende stoffen uit ons lichaam en beschermen het ademhalingssysteem en de keelholte. Verstopte sinussen zullen snel worden vrijgegeven! Bovendien stimuleren mosterdoliën het maag-darmkanaal en bevorderen zo de spijsvertering. Geen wonder dat mierikswortel wordt beschouwd als een remedie tegen verkoudheid. Het is niet zo erg als hij ons wat tranen in zijn ogen brengt met zijn intense aroma.

Dubbele kracht

Omdat mierikswortel ook veel vitamine C bevat, wordt het de juiste vitaminebom in combinatie met appels - en het perfecte wapen tegen verkoudheid. Maar hoe kun je deze twee krachtpatsers combineren? 'Womenshealth.de' adviseert een heerlijke appel-mierikswortel-relish, die kan worden geserveerd met verschillende gerechten (bijvoorbeeld steak). Hiermee is zelfs 40 procent van de dagelijkse behoefte aan vitamine C gedekt!

Apple-mierikswortel Relisch

Dit is hoe het werkt:

Eerst moet je een middelgrote appel (bij voorkeur rood - voor een zoetere smaak) en in dunne plakjes snijden. Snijd vervolgens een middelgrote sjalot in ringen en wrijf een mierikswortelwortel om twee eetlepels te maken. Probeer ook wat sap uit de wortel te persen en alle ingrediënten samen in een kom te doen. Wrijf de schil van een limoen in het mengsel en pers het uit. Breng het op smaak met een theelepel agave siroop, zout en peper. Meng goed en geniet dan van!