Weegschaal Laten we op de weegschaal gaan: zo vallen de kilo's

Bijna niemand vindt het leuk om op de weegschaal te staan, het zou volgens een Finse studie kunnen helpen om af te vallen! Het is het beste om jezelf eenmaal per dag te wegen.

Voor velen is het een horror om naar Weegschaal te gaan - je wilt immers niet worden geconfronteerd met de neiging dat je moet afvallen. Wetenschappers van de technische universiteit van Tampere in Finland zijn er echter van overtuigd dat regelmatig wegvallen de onaangename kilo's sneller doet tuimelen.

Wegen moet zijn

Als onderdeel van het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift PLOS One, hebben Finse onderzoekers 40 zwaarlijvige mensen gescreend met een gemiddelde BMI van 25 gedurende een periode van 12 maanden. Een totaal van 2838 metingen werden geanalyseerd. Het bleek dat de deelnemers, die vaak wogen, meer succes hadden bij het verliezen van gewicht. Degenen die minder dan één keer per week wogen, namen zelfs toe!

WEEG - MAAR HOE VAAK?

Als je de vervelende love handles wilt laten verdwijnen, moet je zeker minstens één keer per week op de weegschaal leggen, zoals de wetenschappers benadrukken - idealiter zelfs elke dag! Als dit echter te veel is, moet het altijd op woensdag worden gewogen, omdat de studie aantoont dat op deze dag van de week de meest nauwkeurige gewichtsaanduiding wordt weergegeven. Op dit moment schommelt het gewicht het minst, waardoor het eenvoudiger is om te vergelijken met de waarden van de vorige week en het volgende. In het weekend moet je voorzichtig zijn met het nummer op de schaal, aangezien de meeste mensen op deze dagen liever loslaten en een hapje eten of zichzelf trakteren op een feestmaal.

DE SCHAAL MOTIVEERT

Deelnemende onderzoekers hebben er vertrouwen in dat degenen die goed eten en een goed figuur hebben, meer kans hebben om regelmatig te wegen, terwijl mensen met overgewicht de neiging hebben om het te vermijden en daardoor in een vicieuze cirkel terechtkomen. Hoewel frequent wegen kan leiden tot ontevredenheid, motiveert het je ook om de extra kilo's kwijt te raken die je zo direct ziet. Niet voor niets staat er: "uit het oog, uit het hart"! Als u niet geconfronteerd wordt met zijn overgewicht, is de kans groter dat u wordt verslagen.