In water oplosbare vitamines Vitamine B6: belangrijk voor vrouwen

Vitamine B6 speelt een sleutelrol in het eiwitmetabolisme. Het is noodzakelijk om bepaalde stoffen uit aminozuren te maken. Zwangere vrouwen en atleten hebben er meer van nodig.

Vitamine B6 is een belangrijke vitamine voor atleten en vrouwen: het helpt bij het opbouwen van spieren en ondersteunt de omzetting van glycogeen in de glucose van de krachthelper. De vitamine vermindert ook vaak het premenstrueel syndroom (PMS). Vanwege hun toegenomen eiwitmetabolisme hebben zwangere vrouwen meer pyridoxine nodig, omdat ze vitamine B6 noemen.
Het is daar: kip en varkensvlees, zalm, aardappelen, bananen, volle granen, gierst
Dagelijkse behoefte: 1, 2 mg / dag bij vrouwen en 1, 5 mg / dag bij mannen
Daar is het goed voor: ondersteunt het eiwitmetabolisme maar helpt ook bij de aanmaak van aminozuren. Maakt impulsen tussen de zenuwcellen als drager, dus het is ook belangrijke zenuwvitamine. Het helpt ook het vitamine-foliumzuur bij de afbraak van homocysteïne.
Alstublieft niet te veel: hoewel de in water oplosbare vitamine weer in megadoses wordt uitgescheiden, kan een overdosis over een langere periode leiden tot tintelingen of gevoelloosheid in de armen en benen.