Steek eenvoudig je hand in het verven van wimpers thuis

Ben je het elke dag zat om je wimpers te douchen? U kunt ze dus gemakkelijk zelf thuis verven!

Wie droomt er niet van mooie donkere wimpers? Helaas zijn we er niet allemaal mee gezegend. Gelukkig kun je hier gemakkelijk een remedie vinden! Wimpers blazen of wimpers verven is kinderspel en maakt uw ogen in een mum van tijd expressiever. Als je niet elke ochtend aan je wimpers wilt sleutelen, kun je ze gemakkelijk verven. Natuurlijk kun je dat met een professional doen, maar ook thuis is wimperverkeren heel gemakkelijk. Dus u bespaart het bezoek aan de schoonheidssalon. Elke vier weken moeten de wimpers opnieuw worden ingenomen.

kleurkeuze

Om wimpers te verven, koopt u de beste kleur bij de verkoper. Vanaf 7 euro kun je er al komen. Conventionele haarkleur is echter niet geschikt voor de wimpers. Naast zwart en bruin zijn er ook kleuren zoals roodachtig bruin of grijs en blauw. De beste manier om u te oriënteren op de kleur van uw wenkbrauwen, vermijd een te hard contrast. Lichtsoorten moeten op bruin en donker op zwart gokken.

Voorbereiding op wimperverven

Een set voor het verven van de wimpers kost ongeveer 15 euro, maar het kan minstens een jaar worden gebruikt. Naast de kleur heb je een ontwikkelaar nodig, met wie je de kleur mengt. Daarnaast is een set voor mixen en sticks voor het aanbrengen van de kleuren en wattenschijfjes inbegrepen.

kleur wimpers stap voor stap

Ten eerste moet je de ogen en wimpers ontvetten met een zoutoplossing of het gezicht grondig reinigen met toner. Nu meng je ongeveer 1 cm kleur balsem met de ontwikkelaar, het mengsel mag niet te vloeibaar zijn, maar ziet er eerder uit als viskeuze mascara. Breng het mengsel nu aan op de wimpers met een stok of met een mascaraborstel.

Pas op dat u de kleur voorzichtig vanaf de wimperlijn op de tips aanbrengt.

De onderste wimpers zijn ook geverfd. Iedereen die per ongeluk de verf op het ooglid smeert, kan deze gemakkelijk met een wattenstaafje verwijderen. De kleur duurt meestal 5 tot 10 minuten, tenzij anders vermeld op de verpakking. Ten slotte wordt het gespoeld met lauw water en een wattenschijfje verwijderd. Nu maak je het gezicht opnieuw schoon met de tonic voordat je een vette oogcrème aanbrengt. Zorg er tijdens het hele verfproces voor dat de kleur niet in de ogen komt. Als dit gebeurt, was dan snel je ogen met veel water.

(Bron: Cover Media)